Grad i okolica

Od smeća očišćen rogotinski akvatorij, predvodnik ekološke i plemenite akcije hrvatski veslački šampion

U rogotinskom akvatoriju provedena je akcija čišćenja kojoj su obol dali članovi Udruge za očuvanje tradicijskih vrijednosti Rogotin. U ronilačkom odijelu veliku količinu otpada iz jezera Vlaška do obale je dopremao Petar Šunjić, hrvatski veslački šampion i državni reprezentativac, te ekološki osviješten momak.

Akciji su se odazvali i najmlađi, koji se na taj način pokazali da im je stalo do očuvanja prirode. Među otpadom najviše je bilo automobilskih guma, ali i zavidna količina boca, televizor, wc školjka i mnoštvo drugoga otpada kojem nije mjesto u vodi.

Akciju je pomoglo Komunalno održavanje iz Ploča koje je dopremilo kontejner u koji je otpad odložen. Prema raspoloženju sudionika akcije, nije teško zaključiti da će ovakvih akcija biti još.


Tekst i fotografije: Ante Šunjić/dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi