Grad i okolica

Od sljedećeg tjedna asfaltirana ulica Vladimira Nazora

Prema najavama izvođača radova na projektu Aglomeracija Ploče, pripremni radovi za asfaltiranje ulice Vladimira Nazora (od k.b. 31 do k.b. 51) započet će sutra 28.7, a samo asfaltiranje u četvrtak 3.8. te će biti gotovo u petak 4.8. Tijekom tog perioda od tjedan dana, ova dionica bit će zatvorena za promet nakon čega ćemo dobiti novoasfaltiranu, uređenu prometnicu u punom profilu od rubnjaka do rubnjaka.

Spomenuta dionica je bila prilično zahtjevna, najviše zbog geotehničkog svojstva tla po kojem se radilo, ali i zbog opsega radova koji su tu izvedeni. Odrađeni su projektom predviđeni radovi na izgradnji nove fekalne kanalizacije, sanacije vodovoda i izgradnje novih vodovodnih priključaka.

Dodatno, iskorištena je prilika da se izvede i rekonstrukcija oborinske odvodnje, koja nije predviđena projektom. Vjerujem da smo u konačnici dobili cjelovito rješenje za ulicu koja se nalazi u samom centru grada i gradska je žila kucavica.


Asfaltiranjem ovog dijela ulice Vladimira Nazora napokon će se vratiti u funkciju parkirna mjesta koja su bila ukinuta za vrijeme izvođenja radova, a siguran sam da će napokon odahnuti stanari Solitera, ali i ugostitelji.

“Naglašavao sam i prije koliko je za Grad bitan projekt Aglomeracije, a ovaj ću ovaj put iskoristiti priliku i javno se zahvaliti sugrađanima što prepoznaju koliki značaj ovog projekta i strpljivo čekaju njegov kraj”, rekao je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi