Ostalo

Od jučer potvrđeno još 56 novih slučajeva zaraze, ukupno 551

U Hrvatskoj je od jučer u 16 sati 56 novih bolesnika, ukupno ih je 551 – izvijestio je Stožer civilne zaštite.

– Od jučer u 16 sati imamo 56 novih detektiranih bolesnika od Covida-19 što ukupno znači da imamo 551 bolesnika. To znači da je u protekla 24 sata detektirano 70 novih bolesnika. Nažalost, ukupno su tri osobe dosad preminule od koronavirusa, ali ih je 37 dosad ozdravilo – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš, izrazivši sućut obiteljima dvoje bolesnika koji su jučer preminuli.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da će se posebna pozornost posvetiti situaciji u trgovinama, asada i na tržnicama na kojim se otvaraju specijalizirane trgovine.


– Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a to je zbog saniranja posljedica potresa.

– Također mi ćemo pokušavati sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa – rekao je Božinović.

Također mi ćemo pokušavati sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa – rekao je Božinović.

Predstavnik Crvenog križa upozorio je građane da ne otvaraju vrata lažnim volonterima koji traže novac za svoje usluge:

– Crveni križ je na raspolaganju svojim građanima, ali morate znati da mi nismo kurirska služba.

Dr. Alemka Markotić rekla je da je osam osoba na respiratoru, a dodala je i da supruga umrlog pacijenta nije među njima i da ima blagu do srednje tešku kliničku sliku.

Što se tiče kršenja mjere samoizolacije prijavljena je 771 osoba koja je to napravila. Također upozoravam sve one koji su krivotvorili propusnice da je to ozbiljno kazneno djelo za koje je predviđena i kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. U tijeku je izarada aplikacije koja će maksimalno smanjiti manipulacije s takvim potvrdama – kazao je Božinović.

Ministar Beroš rekao je da se testira čim više zdravstvenih radnika.

– Prije nego dođu na posao izmjerit će im se temperatura – rekao je Beroš te dodao da se radi sve da se u staračkim domovima pridržavaju svih uputa stožera.