Ostalo

Obilježeni Dani kruha

I ove godine u Pločama su obilježeni Dani kruha, dani kad prigodnim programima oni najmlađi, ali i malo stariji, zahvaljuju na plodovima zemlje.

Tako su učenici srednje škole fra Andrije Kačića Miošića zajedno sa svojim profesorima obilježili Dane kruha i Dan učitelja. Zahvalnost na plodovima zemlje izrazili su recitacijama i molitvom koju je predvodio stablinski župnik, fra Paviša Norac.

Osnovna škola Vladimira Nazora odlučila je prodajom proizvoda koje su napravila djeca sa svojim roditeljima povodom ovogodišnjih Dana kruha, obogatiti svoj školski vrt. Na pločanskoj rivi su tako izložili proizvode, te prodajom istih zaradili za obnavljanje svoga školskog vrta. Prodaja je donijela pregršt osmijeha i veselih susreta s građanima koji su po simboličnim cijenama spremno kupovali ove domaće proizvode.


Istoga dana pridružila su im se i dječica Dječjeg vrtića Ploče. Posebno veselo je bilo i unutar samog vrtića, gdje su djeca zajedno sa svojim tetama napravila svojevrsnu izložbu svojih proizvoda, te na taj način obilježili njima posebno drage Dane kruha.

Njih dvadesetak u pratnji svojih odgojiteljica i ravnateljice Sande Zekaj, posjetilo je i gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića, koji ih je primio u svom uredu počastivši ih slatkišima. Uz razgovor s gradonačelnikom i pokoju fotografiju, zaključili su ovi mališani ovogodišnje Dane kruha.