Ostalo

Obilježen Dan mladih, Ploče ugostilo mlade iz cijele županije

Kao što smo i najavljivali, naš grad bio je domaćinom obilježavanja međunarodnog Dana mladih. Tim povodom u naš grad u popodnevnim satima stigao je autobus koji nam je doveo mlade prijatelje iz raznih gradova dubrovačko-neretvanske županije.

Obilježavanje koje za svrhu ima afirmirati mlade na uključivanje u život lokalne zajednice, organizirano je od strane Grada Ploča, Europskog doma Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanske županije uz sudjelovanje i Savjeta mladih DNŽ.

Po dolasku našig gostiju i kratkog osvježenja, krenuli smo na okrugli stol s temom aktivizma mladih, na kojem su govorili gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, predsjednica Europskog doma DBK Adriana Kremenjaš Daničić, predstavnik ureda DNŽ u Bruxellesu Hrvoje Butigan, predsjednik Savjeta mladih DNŽ Romano Radonić, predstavnica dubrovačkog Sveučilišta, a zanimljiva su bila i iskustva nekoliko mladih koji su prisutnima približili svoja iskustva, ali i nformirali o mogućnostima koje mladi naše županije mogu iskoristiti.


Zanimljivu i savjetodavnu raspravu svojim konstruktivnim prijedlozima, pitanjima i savjetima pratila je i bila prisutna pločanska mladež. Ovim putem uistinu im zahvaljujemo, s obzirom da je i jedan od zajedničkih zaključaka upravo zajedništvo koje će uroditi dobrobiti za cijelu lokalnu zajednicu.

Lijepo je bilo vidjeti da to zajedništvo potiču upravo oni na kojim svijet i ostaje, a to su naši mladi. Obilježavanju su sudjelovali Mladež Hdz-a Ploče, Forum Mladih SDP Ploče , pripravnici unutar ustanova grada Ploča, ali i drugi koji su u svom gradu na odmoru od studentskih obveza.

U organizaciji velik obol dala je i Udruga studenata Grada Ploča (hvala svima, a posebice: Bartol Cvitanović, Mateo Klarić, Marin Ćavar, Denis Jelčić, Jeronim Dulaj, Nisam Bobo Wagner, Josip Batinović), koja je na svojim leđima ponijela velik teret oragnizacije tradicionalnog zabavnog programa na plaži “Od dva do dva”, gdje smo naše goste odveli nakon razgledavanja Baćinskih jezera. Udruga studenata grada Ploča uz pomoć mladih Pločana odradili su lavovski posao i omogućili svim posjetiteljima odličnu zabavu, od popodnevnih utakmica na pijesku, turnira u trešetu sve do večernje svirke mladih bendova.

Sadržajno osmišljeni posjet našim je gostima nadamo se obogatio boravak u našem gradu, a kao organizatori zadovoljni smo što smo uspjeli odgovoriti na izazov domaćinstva i naravno..sretni smo što se Dan mladih ove godine obilježio upravo u Pločama. Popodnevne aktivnosti sportskog dijela, kao i okrugli stol podržao je i na istima sudjelovao i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. Kako je sve prošlo pogledajte kroz fotogaleriju.