Grad i okolica

Novi poziv za sufinanciranje medicinski potpomognute oplodnje

I ove godine nastavljamo sa sufinanciranjem troškova medicinski potpomognute oplodnje. Radi se o odluci koju smo prvi put donijeli 2022., kao jedan od tri grada u Dalmaciji i jedan od tek nekoliko u Hrvatskoj.

Za ostvarivanje prava vrijedit će isti uvjeti kao i prošle godine, sufinancirat će se do 50 posto ukupnih troškova postupka, a svi detalji bit će u pozivu koji ćemo sutra objaviti na web stranicama Grada.

Osim kroz mjeru sufinanciranja troškova medicinski pomognute oplodnje, novost je i ta da smo povisili iznos naknade za novorođenčad sa 3.000,00 kn (398,17 eura), na 500,00 eura, a visinu pomoći za treće i svako daljnje dijete sa 10.000,00 kn (1.327,23 eura) na 2.000,00 eura.


Želimo kroz naše politike pomagati mlade obitelji koliko god je moguće i osigurati im motiv i uvjete da budućnost mogu planirati u Pločama, objavio je Mišo Krstičević na svojoj Facebook stranici.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi