Ostalo

Niprije uvjerljive u 1. kolu Crvene skupine Neretvanskog pub kviza

PRVO KOLO KVIZAŠKE LIGE U CRVENOJ SKUPINI – I Z V J E Š Ć E:

Odigrano je prvo od pet regularnih kola u Crvenoj skupini kvizaške lige, a prvu pobjedu i 50 bodova na kontu je upisala ekipa Niprije (Iva Ujdur, Perica, Šutić, Mario Ujdur, Ante Vidović i Dino Doboš).

U vizualama se standardno dobro snašla ekipa Đezeri koji su prepoznali 8 od 11 pojmova, dok su u nešto težem glazbenom setu po 5 izvođača prepoznali Niprije, Barbari 7 i Nemamo pojma. Tražio se glumac Filip Radoš, grad Madrid, biljka brusnica, ptica jastreb i film Rondo redatelja Zvonimira Berkovića, dok su glazbeni izvođači bili Maja Posavec, Viktorija Đonlić, Crna udovica te folk izvođač Sejo Pitić sa pjesmom „Bila mi je jedna topla zima“.


U ABC pitalicama po 13 od 20 točnih odgovora dali su No pasaran!, Pivopije Company i Romi iz podzemlja (ex MVT), a tražila se trostruka sudionica Eurosonga, britanski konzervativni premijer, valuta u Bocvani, te pravo ime Milog djeteta iz „Družbe Pere Kvržice“. U glazbenom dijelu slušali smo melodije Vedrana Ivčića, Jethro Tulla, Adele, Vigora, te grupe Griva i U škripcu, a najuspješnija ekipa bila je Niprije sa 12 pogođenih izvođača.

U trećem dijelu se dogodio pad ekipe Romi iz podzemlja sa drugog na predzadnje mjesto, ali i skok ekipa No pasaran! I Jurica Pavlović pravi profil koji su uz Niprije i Đezere imali po 13 točnih odgovora, a tražilo se što je o Ani Franck rekao Justin Bieber, hrvatski bogataši, srpski političar, američke novine te horoskopski znaci. U trećem dijelu slušali smo Tinu i Nikšu, Pamelu Ramljak, Zoranu Šiljeg, Tea Nikolaca, Blur i Monkeeys, a najbolji rezultat imali su Barbari 7 (14 od 20 pjesama).

Uz dvije ture pića u CB Mare pobjedničkoj ekipi pripao je i poklon bon od 100 kn u piceriji Bacchus Ploče, dok je drugoplasirana ekipa No pasaran!, te predzadnji Romi iz podzemlja dobili turu pića.

Drugo kolo će se odigrati u petak 19. svibnja, dok će se prvo kolo u plavoj skupini odigrati u utorak 16. svibnja.