Ostalo

Nikad jača kviz scena u Pločama

A izdanje Neretvanskog pub kviza powered by Bacchus Ploce  br. 1 (petak 03.02.2017.),

I Z V J E Š Ć E:

U ponovo prepunom CB Mare u Pločama odigrano je prvo izdanje Neretvanskog pub kviza powered by Bacchus Ploče.


Ekipa Čvor Čeveljuša potpuno zasluženo je sa 110,5 bodova (81 posto rješenosti) po drugi put osvojila prvo mjesto, te joj je pripala glavna nagrada. Do sada najbolji plasman ostvarila je odlična ekipa Budžoni (Marko Kužet, Branimir Vladimir, Darko Medak, Zoran Sršen) na drugom mjestu sa 90,5 bodova….respektablino, obzirom da im je nedostajao peti igrač Stipe Barbir.

Na tronu su mjesto ponovo zauzeli momci iz metkovske ekipe Jurica Pavlović pravi profil koji su osvojili samo 1,5 bod manje od Budžonija….ili pola odgovora u zadnjoj igri, što bi se sportskim rječnikom doslovno nazvalo foto-finišom.

Od 12 ekipa koje su igrale, 8 će ih ponovo igrati u A izdanju, dok će 4 posljednje plasirane ekipe igrati u B izdanju kviza koji će se održati u nedjelju 12.02. 2017. godine, a to su ekipe: Na rubu znanja, Missa Confused, Barbari 7 i Javorov list.

U vizualama je trebalo prepoznati između ostalog grad Makarsku, instrument Lijericu, cvijet jaglac te insert iz francuskog filma “Nadnica za strah”. Najbolji rezultat (9/11) imala je Čvor Čeveljuša, dok su glazbu u ovom dijelu najbolje znale ekipe Budžoni, Niprije i Javorov list (svi 9/10). U ABC pitalicama najbolji rezultat imala je opet ekipa Čvor Čeveljuša koji su točno odgovorili na svih 20 pitanja (bravo!!!!).

Glazbu drugog dijela najbolje su znali Jurica Pavlović pravi profil, Niprije i Wikipedija (svi 16/20). Nakon prvog dijela kviza Čvor Čeveljuša su izbili na prvo mjesto sa 60 bodova, dok su momci iz Budžonija imali 6 bodova manje.

Treći dio kviza je ponovo najbolje riješila ekipa Čvor Čeveljuša koji su znali 15 od 20 pitanja, a kao najbolji glazbeni znalci u ovom dijelu pokazali su se članovi No pasarana koji su znali 16 od 20 izvođača pjesama.

Organizator kviza Davor Vukosav ponovo je pripremio zabavan i poučan set pitanja. Bilo je i komičnih odgovora, kada su neke ekipe Lagerhansove otoke koje svi imamo u našim gušteračama tražili u dalekim morima Antarktike ili u arhipelagu Kanade ili Norveške. Bilo je dosta dobre glazbe….a neke izvođače možete poslušati preko yt spotova u komentaru ove objave.

Prema riječima igrača, svi zadovoljni i jedva čekaju novo druženje.