Ostalo

Neretvanski pub kviz B izdanje: Niprije se furiozno vraćaju u elitu

Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče B izdanje br. 4;

I Z V J E Š Ć E:

U prepunom CB Mare u Pločama, u nedjelju 12. ožujka 2017. održan je četvrti po redu Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče u B izdanju, a ovaj put je trijumfirala ekipa Niprije (Dino Doboš, Perica Šutić, Iva Ujdur, Mario Ujdur i Ante Vidović), koja je osvojila čak 108,5 bodova.


Treba reći da je ovo bio ukupno 10 kviz, a zanimljivo je da je pobjedu do sada upisalo čak 8 ekipa, što dokazuje da kviz ima veliku širinu.

Osim ekipe Niprije, plasman u A izdanje kviza ostvarile su još ekipe: Trlilule, Planinari i Đezeri. Niprije su osvojile glavnu nagradu (jumbo pizza i tura pića u piceriji Bacchus, te dvije ture pića u CB Mare). Trlilule su kao drugoplasirani dobili turu pića, a turu su zaradili i momci iz ekipe Pivopije company za plasman na prezadnjem mjestu.

Niprije su u nedjelju pokazali totalnu dominaciju, te su bili najbolji u svim dijelovima kviza (prvi put je jedna ekipa imala takvu dominaciju).

U vizualama je trebalo prepoznati Las Vegas, Laa Laa-u Teletubisa, te stadion Bombonieru na kojem domaće utakmice igra Boca Juniors. Trebalo je znati da se književnošću bavio Winston Churchill, a da se sada time bavi Ava Karabatić. Koliko mačka ima noktiju na nogama, znali su samo momci iz ekipe Trlilule, a na pitanje kako su to znali, dobili smo odgovor da im je ta problematika uža specijalnost.

Bilo je tu još pitanja u vezi Republike Peščenice, Tuborg piva, afričkih država itd. Glazba je išla od Harisa Džinovića i Nede Ukraden, preko Matka Jelavića i Jelene Rozge, do glazbenice Ave Karabatić i Armenaca iz grupe System of Down.