Ostalo

Neretvanski pub kviz: Završeno 1.kolo – Planinari i Javorov list kao pobjednici sjeverne i južne skupine

Nakon odigranog prvog kola regularnog dijela druge sezone kvizaške lige, na prvom mjestu su se našle ekipe Planinari i Javorov list kao pobjednici sjeverne i južne skupine.

Pokazalo se da će ova sezona biti jako zanimljiva i neizvjesna jer su ekipe u prvom kolu pokazale jako puno znanja i snalažljivosti (jer je intuicija i eliminacija jako bitna stavka).

U južnoj skupini, koja je igrala u petak 27. listopada Javorov list je odnio pobjedu za samo dva boda ispred ekipe Barbari 7, dok su Planinari u sjevernoj skupini osvojili 3 boda ispred ekipe Patuljci pojma nemaju, i to zahvaljujući boljem poznavanju glazbenih izvođača obzirom da su imali isti broj točnih odgovora.
Prema osvojenim bodovima, pokazalo se da je težina pitanja u jednoj i drugoj grupi bila skoro podjednaka. U odnosu na prvu sezonu uvedena su i neka nova pravila, koja su neke ekipe iskoristile na najbolji mogući način. Kroz ovih pet kola događat će se da neke ekipe neće moći doći na svoj termin, a obzirom da više nije fiksan dan nastupa, takva ekipa može igrati u nedjelju umjesto petka ili obrnuto. Ako se ipak dogodi da neka ekipa ne može ni petak ni nedjelju, uvedeno je pravilo dvostruke šanse, kojim se omogućuje pojedinoj ekipi dupli nastup uz upisivanje boljeg rezultata u konačnu tablicu.

Tako su ekipe Na rubu znanja, Sin kopa i Zbrda zdola u prvom kolu igrale dva puta, a takvu situaciju je najbolje iskoristila ekipa Zbrda zdola koja je čak dvaput dobila turu pića za predzadnje mjesto.

Što se tiče samih pitanja, trebalo je u vizualama prepoznati Brunu Šimlešu, konjičku utrku Palio u Italiji, Tomatinu u španjolskom Bunjolu, afričkog servala, te grad Beč ali i Gradac n/m. Tražilo se u kojoj su državi i majka i sin bili predsjednici, te koje države u Europi na svojoj zastavi imaju ljiljane.

Zanimljivo je bilo i pitanje koliko se velikih slova nalazi u logu Francka. Glazba je bila raznovrsna od Halida Muslimovića i Šabana Bajramovića, preko Pavela i Markiza, do Mozarta i Suzan Boyle.

Novo druženje očekuje nas već ovaj vikend (jug u petak 3. studenoga, a sjever u nedjelju 5. studenoga….obje grupe u 20 sati).

Vidimo se!