Ostalo

Neretvanski pub kviz: Večeras otvorenje nove sezone!

Večeras počinje nova sezona Neretvanskog pub kviza. Kvizaške ekipe su podjeljene u dvije skupine (Sjever i Jug) sa po 14 ekipa.

SKUPINA JUG (igraju večeras): Kokoš Anel; Nema labavo; Sin kopa; Javorova grana; No pasaran!; Niprije; Missa Confused; Javorov list; Ne mamo pojma; Daj pivu a Bongu bevandu; Romi iz podzemlja; Zbrda Zdola; Barbari 7 i Financi

SKUPINA SJEVER (igraju u nedjelju): Na rubu znanja; Ford Alan; Jurica Pavlović pravi profil; Podemos; Trlilule; Planinari; Maratonci Neum; Lole; Jahači apokalipse plus jedan; Visidide; Sve ja-Sve meni; Patuljci pojma nemaju; Veterani košarkaši i Fake taxi


Kvizaška liga igrat će se u Caffe baru Mare u Pločama, kroz 5 regularnih kola, te 3 kola lige za prvaka, odnosno lige za utjehu. U regularnom dijelu, u svakom kolu će se osvajati bodovi i to: 50 za prvo mjesto, 40 za drugo, 35 za treće, 31 za četvrto, 28 za peto, 26 za šesto, 24 za sedmo, 22 za osmo, 20 za deveto, 18 za deseto, 16 za jedanaesto, 14 za dvanaesto, 12 za trinaesto, 10 za četvrnaesto, 8 za petnaesto, 6 za šesnaesto, 4 za sedamnaesto i 2 za osamnaesto mjesto.

Tablica ce biti jedinstvena, a nakon regularnog dijela, najboljih 14 ekipa formirat će ligu za prvaka, dok će ostale ekipe formirati ligu za utjehu, a obje će trajati još tri kola. Iz regularnog dijela će se izbrisati najlošiji rezultat kola svake ekipe, a ostali bodovi će se prepoloviti, te će ostatak bodova prenijeti u ligu za prvaka, odnosno ligu za utjehu.

U ligi za prvaka (utjehu) prvo kolo će donijeti bodove isto kao u regularnom dijelu, u drugom kolu će ekipe osvajati duple bodove, dok će u trećem kolu bodovi biti utrostručeni.

Svako kolo sastoji se od tri kruga igre: vizuale s pjesmama, ABC pitalice s pjesmama i pitanja bez ponuđenih odgovora s pjesmama. Vizuale i ABC pitalice vrijede po dva boda, dok pitanja bez ponuđenih odgovora vrijede 3 boda. Svaka pjesma vrijedi jedan bod.

U svakom kolu očekuju vas vrijedne nagrade, i to: poklon bon u vrijednosti od 100 kuna za pobjednika kola u pizzeriji Oliva u Pločama, te ture pića za pobjednika i za predzadnje plasiranu ekipu kola, a uveli smo i lijepu nagradu za drugo mjesto u obliku poklon bona 100 kn u Bistro pizzeriji Ponte, koja se nalazi odmah do CB Mare u kojem se održava kviz.