Ostalo

Neretvanski pub kviz u Delti: Planinari upisali drugu pobjedu

Delta kviz 11/2018 – Izvješće:

U jedanaestom izdanju ovogodišnjeg Neretvanski pub kviz powered Pizzeria Oliva Ploče & Kino Pobjeda Metković u opuzenskom motelu Delta, svoju drugu pobjedu je upisala ekipa Planinara (Davor Maršić, Ivan Ereš, Ivan Žderić, Matea Pirjevac i Zoran Azinović), te im je pripao bon od 100 kuna u pločanskoj pizzeriji Oliva i tura pića u motelu Delta.

Financi su odličnim drugim mjestom zaradili paket od pet ulaznica za metkovsko kino Pobjeda i turu pića u motelu Delta, a turu pića je zaradila i trećeplasirana ekipa Veteran Pero Galić.


U kategoriji “lakiluzer” za 17. mjesto tura pića je pripala ekipi Balvani.

Financi

U vizualama se tražilo prepoznavanje blaženog Leoploda Mandića, simbol horoskopskog znaka ribe, vodičkog hotela Olimpia Sky, te film Kad mrtvi zapjevaju. U ABC pitalicama kvizaši su pogađali što je po zanimanju europarlamentarka Biljana Borzan, koliko je prstiju na lijevoj ruci imao gitarist Django Reinhardt, kome je Imoćanka Jelena Lasić rekla “Štaje!!!!”, te kako se danas zove nekadašnji Jugovinil.

U zadnjem krugu pitanja se tražilo ime i prezime gradonačelnika Slavonskog Broda, u kojoj se državi nalaze najdublja europska jezera, u kojem se našem gradu proizvodi čokolada Mikado, te autor citata: “Kad krenemo, gorit će nebo i zemlja!”.

Za vrijeme kviza slušale su se pjesme Miše Kovača, Mila Hrnića, Vedrana Ivčića, klape Kampanel, Ede Maajke, Luke Nižetića, Rammsteina, Fatboy Slima, Ed Sheerana i drugih.

Dvanaesti Delta kviz na rasporedu je u petak 13. travnja, s početkom u 20 sati.

Vidimo se!