Ostalo

Neretvanski pub kviz u Delti: Halter Ego uvjerljiv, Ford Alan iz Vrgorca drugi

Delta kviz 09/2018 – Izvješće:

U devetom ovogodišnjem izdanju Neretvanskog pub kviza u opuzenskom motelu Delta, najbolja ekipa je bila Halter Ego (Dražen Njavro, Tina Kostanić, Julija Marković Tomak, Aleksandar Ač i Tonći Kostanić), koji su upisali ukupno 96 bodova. Za prvo mjesto su dobili turu pića od motela Delta, te poklon bon 100 kuna u pločanskoj pizzeriji Oliva. Pet bodova manje je upisala odlična vrgorska ekipa Ford Alan na drugom mjestu, te su uz turu pića u motelu Delta dobili poklon paket od pet ulaznica za metkovsko kino Pobjeda.

Poklon paket od pet knjiga od opuzenske gradske knjižnice je dobila trećeplasirana ekipa PIK Neretva, koji su upisali samo pola boda manje (uz najbolji rezultat u trećem dijelu igre). U kategoriji “lakiluzer” turu pića za šesto mjesto je dobila ekipa Vukova škola (po drugi put zaredom).


U vizualama se tražilo prepoznavanje ministrice Nade Murganić, grad Rovinj, jelo japrak, te film “Mala seoska priredba”. U drugom dijelu igre (koja se pokazala dobitnom za ekipu Halter ego-16/20), tražio se nogometaš Hajduka koji je bio predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu (Kozniku!!!!), zašto Tibećani plaze jezik, kojim se sportom bavi najsportašica Dalmacije Dina Levačić, te u kojoj grupi bubnjeve udara sin bubnjara Beatlesa (Oasis!!!).

U trećem dijelu kviza je bilo pitanja o Komandiru Šamilu iz Trogira, zašto je Neil Young kupio 200 000 vlastitog albuma, što znači titula FLOTUS, te kako se zove vođa hrvatskih huligana (DENA!!!).

Glazbeni mix se sastojao od Prljavog kazališta, Alicie Keys, Bryan Adamsa, Tine Turner, Zdenke Kovačićek, Galije, Stividena, Plave trave zaborava, Petera Gabriela, Vatrogasaca, Antonele Doko, Miriam Makebe, Klape Libar, Drugog načina i brojnih drugih.

Iduće druženje na rasporedu je u nedjelju 25. ožujka u 19 sati.