Ostalo

Neretvanski pub kviz u Delti: Ford Alan je Broj 1!

Delta kviz 10/2018 – Izvješće:

Vrgorska ekipa Ford Alan pokazala je najviše i zasluženo osvojila prvo mjesto u desetom ovogodišnjem izdanju Neretvanskog pub kviza u opuzenskom motelu Delta sa 90,5 bodova, te im je pripala nagrada od pločanske pizzerije Oliva (poklon bon 100 kn) i tura pića u motelu Delta. Drugo mjesto je upisala ekipa Halter Ego sa dva boda manje, te su dobili poklon paket od pet knjiga od opuzenske gradske knjižnice i turu pića u motelu Delta.

Po prvi put se na postolju našla ekipa Fali V, koji su na svom kontu upisali 83,5 boda, te su dobili 10 poklon razglednica od Art festivala Zen i besplatne godišnje članarine u opuzenskoj gradskoj knjižnici.


U kategoriji “lakiluzer” tura pića je pripala ekipi Podmladak, i to nakon pripetavanja. U vizualama se tražilo prepoznavanje Tine Katanić, grada Drniša, zagrebačke nebodere “Rakete”, te film “Fargo”. U drugom dijelu igre (ABC pitalice), kvizaši su trebali znati što je to Sedam dlaka, drugi naziv za ricinus, kojim je prijevoznim sredstvom Franjo Ferdinand stigao u Sarajevo, gdje žive majmuni tamarini, te koji je glavni razlog nedavnog poskupljenja banana.

U zadnjem krugu, u kojem su bila ponuđenja otvorena pitanja, tražilo se u kojoj je zemlji grad Istra na rijeci Istri, iz kojeg je mjesta očajnički plesni par u pjesmi Arsena Dedića, gdje nogomet igraju Arhimed, Salomon, Darwin i Aristotel, te tko je ljubio Angelinu i Jennifer, a nije Brad Pitt. Za vrijeme kviza slušala se glazba Tom Jonesa, Arethe Franklin, Majki, Darka Domijana, Lepe Brene i mnogih drugih.

Ford Alan se nakon nekoliko drugih mjesta ovom pobjedom ubacio među najbolje kvizaške ekipe. U deset odigranih kvizova najbolji rezultat su upisale ekipe Jurica Pavlović pravi profil, Halter Ego i Grupa TNT sa po dvije pobjede, te Javorov list, Planinari, Ruska tribina i Ford Alan sa jednom pobjedom.

Novo druženje na rasporedu je iza Uskrsa.