Ostalo

Neretvanski pub kviz: Tak silni tak moćni!

Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče-B izdanje br. 6
I Z V J E Š Ć E:

Izuzetno neizvjesno i uzbudljivo-najkraći je opis šestog B izdanja Neretvanskog pub kviza powered by Bacchus Ploče, a pobjedu je po prvi put upisala odlična ekipa Tak silni tak moćni, koji su igrali u svom standardnom sastavu Rafaela Pranjić, Vlado Barbir, Srećko Družijanić, Kristina Zmijarević Mrdalj i Željko Nikolac.

Oni su upisali 111,5 bodova, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Patuljci pojma nemaju koji su imali samo tri i po boda manje. Plasman u A izdanje kviza još su upisali Bumerang iz Splita, te Niprije na četvrtom mjestu.


Obzirom da momci iz ekipe Bumerang ne mogu doći na sljedeće A izdanje, umjesto njih će igrati ekipa Van serije koja se plasirala na peto mjesto. Pobjedničkoj ekipi su pripale dvije ture pića u CB Mare te jumbo pizza i piće u piceriji Bacchus u Pločama, dok je drugoplasiranoj ekipi pripala tura pića u CB Mare. Turu pića zaslužila je i nova ekipa Jahači apokalipse plus jedan na predzadnjem mjestu, što je hvale vrijedan rezultat obzirom da im je ovo prvi nastup, a svi su učenici trećeg razreda pločanske srednje škole…još jednom bravo!!!!

Treba pohvaliti i novu ekipu na kvizu Ringišpil, koji su jedini znali odgovor na neka pitanja…curke bravo i vama!!!! U vizualama je trebalo prepoznati Nemeša i Marijanu, grad Trogir, slapove Kravice na Trebižatu, te logo Lamborghinija…a u onom dijelu su se najbolje snašli Oš još ko Lokas, Nemamo pojma, Daj pivu, Pivopije Company i Bumerang svi po 10 točnih odgovora, dok su po 8 glazbenih izvođača prepoznali Patuljci pojma nemaju, Niprije i Nemamo pojma. U ABC pitalicama tražile su se informacije o crtiću Ledeno doba, Jamesu Bondu, Reneu Bitorajcu…a trebalo je poznavati i vrste umjetnog gnojiva, te sorte trešanja.

U ovom dijelu po 17 točnih odgovora su imali Patuljci pojma nemaju, te Nemamo pojma…dok su se Niprije sa 17 prepoznatih izvođača pokazali kao pravi stručnjaci za glazbu svih mogućih žanrova (bilo je tu svega…od Ariane Grande i Rite Ore, preko Bepa Matošića i Dražena Žanka do Green Daya, Punčki i opere G. Rossinija).

Nakon ova dva kruga na prvo mjesto je izbila ekipa Nemamo pojma sa fantastičnih 54 i pol boda. Treći dio donio je preokret i fantastičan finiš pobjedničke ekipe Tak silni tak moćni, koji su od 20 pitanja točno odgovorili na čak 18, te uz 16 izvođača zasluženo zasjeli na pobjednički tron. Ekipa Patuljci pojma nemaju najbolje su riješili glazbu ovog dijela sa nevjerojatnih 19 prepoznatih izvođača, a glazbeni spektar je išao od Demi Lovato i Flo Rida, preko Maksima Mrvice i Laid Backa do Hanke Paldum i Mikija Jevremovića…za svakog po nešto!!!

Sljedeći kviz B izdanja održat će se u nedjelju 23. travnja, dok nas kviz A izdanja očekuje već u ovu srijedu 12. travnja, kada će se u skopu kviza održati i autonomni mini književni kviz uz sponzorstvo Narodne knjižnice Ploče povodom svjetskog dana knjige…a najbolje ekipe očekuju vrijedne nagrade.

Vidimo se ponovo….POZDRAV!