Ostalo

NERETVANSKI PUB KVIZ powered by Bacchus Ploče br. 3 – IZVJEŠĆE

Još jedno izdanje pub kviza je iza nas, a pobjedu su zasluženo osvojili momci iz ekipe “Čvor Čeveljuša” koji su osvojili 106,5 bodova od mogućih 136 koliko je bilo u igri, ili 78 posto. Drugo mjesto pripalo je ekipi No pasaran, koji su sa 95 bodova napravili pomak u odnosu na drugi kviz, kad su bili treći. Mjesto na postolju su, iako bez svoje liderice Maruške Batinović, po drugi put
zasluženo ostvarili dečki iz metkovske ekipe “Jurica Pavlović pravi profil” sa 93,5 boda…ali su i oni napravili pomak u odnosu na zadnji kviz kad su bili peti.

U pločanskom kafiću MARE, okupilo se rekordnih 16 ekipa (kad se pomnoži sa pet igrača dođemo do brojke od fantastičnih 80 ljudi). Osim što je prvoplasirana ekipa dobila dvije ture pića u CB Mare, pripala joj je i večera u Pizzeriji Bacchus Ploče (jumbo pizza i piće). Turu pića su u CB Mare dobili i momci iz No pasaran.

Treba reći da je ovaj kviz zadnji put održan u ovakvom izdanju, te je bio i kvalifikacijski-kakav će biti i svaki slijedeći. Prvih 10 ekipa u poretku igrat će u A izdanju kviza koje će se održati na istom mjestu za 14 dana. To su ekipe: Čvor Čeveljuša, No pasaran, Jurica Pavlović pravi profil, Veterani košarkaši, Niprije, Budžoni, Na rubu znanja, Missa Confused, Planinari i Catan.


Za 7 dana u CB Mare održat će se B izdanje kviza na kojem će se natjecati ekipe: Javorov list, Wikipedija, Nemamo pojma, Tak silni tak moćni, Daj pivu, Oš još ko Lokas i sve ostale ekipe koje se prijave. Na taj način će se omogućiti nastup svim ekipama koje žele igrati, a kviz će dobiti i dodatnu natjecateljsku draž. Naime, prvih pet ekipa sa B izdanja kviza će se plasirati na A izdanje, doć će zadnjih 5 ekipa sa A izdanja prelaziti u B izdanje.

Uglavnom kviz ide dalje, te ćemo u Pločama imati vruću kvizašku zimu. Iako se zove neretvanski, jer su do sada igrale uglavnom ekipe iz doline Neretve, pomalo nam pristižu i druge ekipe, a sinoć nam je stigla ekipa iz Tučepa-Missa Confused, te se odmah plasirala u A izdanje.

Što se tiče samog kviza, bio je kao i prije podijeljen u 3 dijela. U prvom dijelu (pogađanje vizuala) Čvor Čeveljuša imala je fascinantnih 11 od 11, te 8 od 10 pjesama. U ovom dijelu glazbu su odlićno riješile Wikipedija i Veterani košarkaši koji su točno naveli 9 izvođača. U drugom dijelu (a,b,c pitalice) nastavila se dominacija Čvora Čeveljuše koji su točno odgovorili na 19 od 20 pitanja. U drugom dijelu najbolje su glazbu riješili No pasaran koji su imali 16 od 20.

Nakon dva kruga bilo je gusto na vrhu i pobjednik se još nije nazirao.-tri ekipe su bile u 2 dva boda. Pitanja trećeg dijela ponovo su najbolje riješili Čvor Čeveljuša koji su znali 14 od 20, te tako napravili nedostižnu razliku-svaka čast!!!!

Glazbene izvođače u trećem dijelu najbolje su znali Niprije, Jurica Pavlović pravi profil i No pasaran, svi po 16 točnih odgovora. Kviz ponovo šaren…pjesme od Gari Garinče i pjevača Ivice Šurjaka, preko klape Luka Ploče i opere Carmen pa do 50 centa i Justina Biebera. Ni krivi ni dužni u kvizu su se našli i Mimo Barbir, te Dragan Blatnjak, kao i misice koje nisu misice, slučajni pobjednici na olimpijadama itd. itd.

Kritike ponovo pozitivne.

Davor Vukosav