Ostalo

Neretvanski pub kviz: Nema Labavo za Maratonce iz Neuma i Kokoš Anel

U četvrtom kolu južne skupine pobjeda je pripala ekipi Nema labavo (Teo Marušić, Krešo Šunjić, Ivan Nikolac, Ante Žderić i Jurica Marić) koji su ostvarili 114 bodova, četiri više od drugoplasiranih Niprija (Perica Šutić, Dino Doboš, Mario Ujdur, Toni Zmijarević i Iva Ujdur).

Pobjednička ekipa zaradila je poklon bon 100 kn u pizzeriji Oliva i turu pića u CB Mare, dok su Niprije dobile poklon bon 100 kn u pizzeriji Ponte. Turu pića za predzadnje mjesto dobila je ekipa “Daj pivu, a Bongu bevandu”.

U sjevernoj skupini prvo mjesto su podijelile ekipe Maratonci Neum i Kokoš Anel, te je odigrana igra pripetavanja. Tražila se godina utemeljenja američkog vojnog groblja Arlington. Kokoš Anel je tipovala na 1862. godinu, dok su Maratonci odabrali 1865. godinu….a točan odgovor je bio 1864. tako da su Maratonci promašili za jednu, a Kokoš Anel za dvije godine. Maratonci su tako dobili turu pića u CB Mare i poklon bon 100 kn u piceriji Oliva, a Kokoš Anel poklon bon 100 kn u piceriji Ponte.
Turu pića za predzadnje mjesto u CB Mare pripala je ekipi Jahači apokalipse plus jedan. U vizualama je trebalo prepoznati redatelja Johna Forda, glumicu Jane Mansfield, grad Đakovo, slikara Marca Chagalla, bolest vitiligo, bosanski sudžuk, te filmove Apokalypto i Lovac na jelene. Trebalo je znati da je Bjelorusija jedina europska članica pokreta nesvrstanih, da je Federico Fellini saveznicima u WW2 prodavao karikature, te da radnja Odiseje traje samo 41 dan, iako je Odisej do svoje kuće plovio godinama.

tablica 4. kola

Nakon četiri kola, stanje na tablici je dosta zanimljivo, obzirom da će u ligu za prvaka ući samo 14 ekipa. Zadnja 14. ekipa koja trenutno ulazi u ligu je Tribute to Marin Nikolac koja ima 96 bodova, a prva ispod crte je Financi koji imaju 7 bodova manje, dok iznenađujuće nisku 16. poziciju drži No pasaran! sa 84 boda, iako su na početku lige bili jedni od favorita.

poredak nakon 4 kola

No, igra se još jedno kolo koje može pobjedniku donijeti čak 50 bodova, tako da je još uvijek sve otvoreno. Zadnje 5. kolo regularnog dijela igra se već ovaj vikend, južna skupina u petak, dok će sjeverna igrati u nedjelju.

Maratonci Neum i Kokoš Anel