Ostalo

NERETVANSKI PUB KVIZ: Maratonci Neum pobijedili u pravom kvizaškom spektaklu!

Neretvanski pub kviz završio je sa drugim kolom u Ligi za prvaka i u Ligi za utjehu. Donosimo iscrpno izvješće:

Drugo kolo kvizaške lige za prvaka

Maratonci Neum pobijedili su u pravom kvizaškom spektaklu za jedan bod ispred favoriziranih Planinara, te upisali 100 bodova na svoj konto, čime su skočili na drugo mjesto Lige za prvaka. Dobili su poklon bon 100 kn u piceriji Oliva koja se nalazi u sklopu pločanske sportske dvorane, te turu pića u CB Mare. Niprije su bile bolje u igri pripetavanja od ekipe 20340 (tražila se godina rođenja fotografa Toše Dabca), te su tako zaradili turu pića za predzadnje mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi Kokoš Anel, dok je četvrta ekipa u ovom kolu bila vrgorski Ford Alan.


Tako uoči finalnog kola vode Planinari sa 225 bodova, ispred neumskih Maratonaca koji imaju 203 boda. Kokoš Anel je na visokom trećem mjestu sa 176, dok je Ford Alan četvrti sa 167 bodova. Obzirom da će u zadnjem kolu bodovi biti utrostručeni, još uvijek je sve moguće i garantira se pravi kvizaški spektakl u petak 15. prosinca (20 sati). Osim tjednih nagrada, pripremljene su i lijepe nagrade za konačan plasman u ligi.

rezultati 2. kola Lige za prvaka

U drugom kolu se u vizualama tražila Bruna Esih, voće kaki, pozicija telećeg bifteka, te film Dankinja. Trebalo je znati koji je grad “pozdravio” Bojan Glavašević na tajnim audio snimkama, na kojoj je listi bio Vice Vukov, te koji je političar nosio nadimak Veliki kormilar. Od glazbe smo slušali Link Wray, Tifu, Eruptinon, Tonku, Feder i mnoge druge izvođače.

Vidimo se u zadnjem ovogodišnjem kolu u CB Mare u četvrtak, čime ćemo obilježiti prvi rođendan Neretvanskog pub kviza, kroz koji je prošlo više od 500 igrača!

tablica Lige za prvaka nakon 2. kola

 

Drugo kolo kvizaške lige za utjehu

U drugom kolu kvizaške lige za utjehu pobjeda je pripala ekipi Missa Confused iz Tučepa, te su tako upisali 100 bodova na svoj konto, i izbili na prvo mjesto na tablici. Osim toga zaradili su tjednu nagradu u obliku poklon bona 100 kn u piceriji Oliva koja se nalazi u sklopu pločanske sportske dvorane, te turu pića u CB Mare. Za ekipu iz Tučepa u drugom kolu su igrali Marko, Luka i Markiša Visković, Sanja i Ivana Pavić, a u ekipi su još Luka i Ante Šošić.

Turu pića za predzadnje mjesto osvojila je ekipa Jahači apokalipse plus jedan. Trlilule su upisale 80 bodova za drugo, a Romi iz podzemlja 70 za treće mjesto, te je upravo ovakav poredak u ukupnoj tablici Lige za utjehu uoči zadnjeg kola, koje će se odigrati u četvrtak 14. prosinca s početkom u 20 sati.

rezultati 2. kola Lige za utjehu

U ovom kolu se u vizualama tražio alpinist Stipe Božić, otrovno hila čudovište iz Meksika, Rubensova slika, te film Mali svet. Tražila se najveća zemlja koju presjeca početni meridijan, najmanja država s olimpijskim odličjem, te za kojeg je rimskog cara razapet Isus Krist. Glazbeni mix se sastojao od T-Rexa, Komune, Tine Turner, Buđenja, te mnogih drugih izvođača.

U zadnjem trećem kolu bodovi će biti utrostručeni, a za najbolje ekipe osim tjednih nagrada, pripremljene su i lijepe nagrade za plasman u cijeloj ligi.

Vidimo se u četvrtak u CB Mare!

tablica Lige za utjehu nakon 2.kola