Ostalo

Neretvanski pub kviz Liga za utjehu: Maratonci dotrčali do još jedne pobjede

Drugo kolo kvizaške Lige za utjehu; IZVJEŠĆE:

U drugom kolu kvizaške Lige za utjehu trijumfirala je neumska ekipa Maratonci, te s novih 100 bodova napravila veliki korak ka ukupnom pobjedniku lige. Kao pobjednicima kola, pripala im je tjedna nagrada u obliku poklon bona u iznosu od 100 kn u Pizzeriji Oliva (u sklopu pločanske sportske dvorane), te dvije ture pića u CB Mare. Vrgorska ekipa Tešije zauzela je drugo mjesto, te im je pripala tura pića u CB Mare, a turu pića su kao prezdadnji dobili Jahači apokalipse plus jedan.

Uz standardne ekipe u Ligi za utjehu, u ovom koju su izvan konkurencije igrali Pivipije Company i Nismo Niprije. U vizualama se tražio glumac Bojan Navojec, grad Poreč, biljka komorač, te film Iskupljenje u Shawshenku…a po 10 točnih su imali Maratonci, Ford Alan, Tešije i Trlilule, a najbolji glazbeni rezultat u ovom dijelu ostvarila je ekipa Javorova grana sa 6 prepoznatih izvođača (slušali smo Demis Roussos, Posljednju igru leptira, Tornero, Detour i Bobby Darina). U ABC pitalicama čak 19 točnih su imali članovi ekipe Elan, dok je glazbu opet najbolje riješila Javorova grana sa 15/20. Glazbeni mix sastojao se od Irine Rimes, Meri Cetinić, Salt n Pepe, Vicky Leandros i Dane Gillespie, a trebalo je znati da se u slikarsku paletu stavlja palac, da je Georg Friedrich Handel živio u Londonu, da je potonuće Lusitanije uvelo Ameriku u Prvi svjetski rat, te da Nicko McBrain udara bubnjevu u Iron Maidenu.


U trećem dijelu su Maratonci Neum imali najbolji rezultat od 14 točnih, a po 14 glazbenih izvođača su prepoznale ekipe Maratonci, Tešije i Ford Alan. U ovom dijelu se tražilo djelo Victorije Hislop, svetac kojem je odrubljena glava, jedina mediteranska zemlja koja nikad nije sudjelovala na Mediteranskim igrama, te kako Hrvati zovu životinju koju Srbi zovu mrmot.

Što se tiče glazbe, u zadnjem dijelu su u ponudi bili Franz Ferdinand, Vajta, Fadil Toskić, Lola Beltran, Tifa i Makadam, te Beatlesi i ITD Band. Zadnje treće kolo na rasporedu je u nedjelju 02. srpnja s početkom u 20 i 30.

Ukupan redoslijed nakon odigrana 2 kola

 

Rezultati u 2. kolu