Ostalo

Neretvanski pub kviz: Čvor Čeveljuša u trećem krugu ostavila sve iza sebe

Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploce A izdanje br.6
I Z V J E Š Ć E:

Ekipa Čvor Čeveljuša trijumfirala je u šestom A izdanju kviza sa 105 bodova, najviše zahvaljujući odličnoj igri u trećem krugu u kojem su točno odgovorili na 15 od 20 poprilično “težih” pitanja, te su tako zaradili jumbo pizzu i piće u piceriji Bacchus, te dvije ture pića u CB Mare. Drugo mjesto je pripalo ekipi Jurica Pavlović pravi profil, koji nisu uspjeli zadržati vodstvo iz prvog dijela kviza, te su na kraju upisali 96 bodova, dovoljno za turu pića u CB Mare.

Turu pića su osvojili i pobjednici zadnjeg B kviza, “Tak silni tak moćni”, koji su zauzeli predzadnje mjesto ispred ekipe “Na rubu znanja”. Osim ove dvije ekipe u B izdanje kviza su ispali “Pivopije company”, te Planinari koji su u plasmanu zauzeli 11 mjesto kao i ekipa “Tribute to Marko Karić”…ali su izgubili igru pripetavanja u kojoj je trebalo navesti godinu smrti Marlene Dietrich (1992.g.). Planinari su tipovali na 1979. dok je ekipa Tribute to Marko Karić izabrala 1985.g, te su tako bili bliži i zadržali status u A izdanju kviza.


U vizalnom dijelu je trebalo prepoznati Ginu Lolobrigidu, indijsku konoplju, otok Ugljan na zemljovidu, te pepito krojački uzorak…a bradatu agamu su jedini prepoznali momci iz ekipe Đezeri. Prikazan je dio iz filma “Nemilosrdni gadovi”, a slajdove je pratila glazba Deep Purplea, Veline, Tomislava Ivčića i Beti Jurković. U ovom dijelu 10 točnih su imale ekipe Niprije i Jurica Pavlović pravi profil, dok su glazbu najbolje riješili Van serije sa 9/10 izvođača. U ABC pitalicama se tražilo čime se bavio Miljenko Dvornik (pravo ime Dina Dvornika)…pa su neke ekipe otišle na arhitekturu ili slikarstvo, tražio se grad u kojem trenutno igra Mario Maloča te modni dizajner koji je naglas rekao da voli Hitlera.

slika: Jurica Pavlović pravi profil

Najbolji rezultat upisali su Javorov list i Čvor Čeveljuša sa 19 točnih od 20, dok su glazbu (18 točnih) najbolje prepoznali Jurica Pavlović pravi profil. U drugom dijelu slušala se glazba Pretendersa, Kelly familly, Matko i Brane, kao i Halida Muslimovića i 2 Paca. U trećem dijelu dominirala je ekipa Čvor Čeveljuša sa 15 točnih, ali su ovaj put najbolje riješili i glazbu isto kao i ekipe Jurica Pavlović pravi profil i Patuljci pojma nemaju (svi po 15). U trećem krugu mogli su se čuti hitovi Marlene Dietrich, Alice in Chains te Marinka Rokvića koji ne može naći majku za sina.

Kviz je bio kombiniran s gledanjem utakmice Lige prvaka između Bayerna i Reala, a nakon kviza odigran je i mini književni kviz povodom svjetskog dana knjige uz sponzorstvo i inicijativu Narodne knjižnice Ploče. Ekipe su pokazale zavidno znanje uz nabrajanje književnih djela i likova, a najbolje znanje pokazala je ekipa Niprije kojoj su pripale godišnje članarine u pločanskoj knjižnici, dok su drugo mjesto zauzeli Đezeri koji su osvojili prigodne knjige.

Družimo se uskoro, a svima vama i vašim obiteljima sve najbolje uz Uskrs i uskršnje blagdane želi vaš Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče i Caffe bar Mare Ploče…..!