Ostalo

Neretvanski pub kviz Crvena skupina: Niprije zatvorile pobjedom

Peto kolo kvizaške lige u crvenoj skupini; IZVJEŠĆE:

Petim kolom završio je regularni dio kvizaškog natjecanja u crvenoj skupini, a rezultatski je bilo vrlo napeto i potpuno izjednačeno. Na kraju su se čak četiri ekipe našle u samo jednom bodu razlike (jedna pjesma!!!!). Prvo mjesto su podijelile ekipe Niprije i No pasaran! sa 129 bodova pa je odlučila igra pripetavanja.

Tražila se godina rođenja Budhe (560. PNE)…a Niprije su u procjeni bili bliže te im je pripala tjedna nagrada (poklon bon u Bacchusa od 100 kn i dvije ture pića u CB Mare), dok su No pasaran popili turu pića. Predzadnje mjesto je pripalo ekipi Tak silni tak mocni te su i oni dobili gratis turu pića. U vizualama su čak tri ekipe (No pasaran, Niprije i Barbari 7) imali stopostotni učinak 11/11, što svjedoči nešto “lakšem” setu, dok su glazbu najbolje znali Ringišpil, Dreambears i Na rubu znanja (9/10). Na slici je trebalo prepoznati Anu Gruicu, grad Jajce, cvijet zumbul, kip Mile Gojsalić i film Karaulu… a izvođači su bili Žanamari, French Affair, Lady Gaga i Mišo.


U ABC pitalicama najbolji su bili Romi iz podzemlja s 15 točnih, a No pasaran su imali najbolji glazbeni rezultat 16/20. U drugom dijelu je trebalo znati prvog egipatskog predsjednika, izjavu Helene Rubinstein, citat iz domaćeg filma, juniorskog prvaka Hrvatske u nogometu te koja biljka procvjeta nakon 110 godina…a sve su pratili taktovi Azre, Gipsy Kingsa, Halida Bešlića, Fatboy slima i Majki. U trećem, završnom krugu većina ekipa je bila “dvocifrena”…a najbolji rezultat su imali No pasaran s 15 točnih, a po 17 izvođača su prepoznali Jurica Pavlović pravi profil i Barbari 7. U ovom je krugu trebalo znati praznovjernu tenisačicu, kako se prije zvala odbojka, koju rijeku zovu “hrvatski Jordan” te koliko nam izraste mliječnih zubi. Izvođači ovog dijela su bili ITD Band, Kino klub, Cheb Khaled, Boy George, Bombay štampa i Nada Obrić (Bolna ti ležim).

Nakon regularnog dijela, koji je trajao 5 kola, najboljih 8 ekipa se plasiralo u Ligu za prvaka te će u tu ligu prenijeti dio bodova. To su: No pasaran 95, Niprije 88, Barbari 7 83, Telad 60, Pivopije company 58, Đezeri 57, Jurica Pavlović pravi profil 56 i Tak silni tak mocni sa 50 bodova. Ostale će ekipe igrati Ligu za utjehu te će i one prenijeti dio bodova, a to su: Daj pivu a Bongu bevandu 40, Nemamo pojma 37, Na rubu znanja 35, Dreambears 33, Lole 32, Romi iz podzemlja 29, Ringišpil 27 i Jahači apokalipse plus jedan sa 25 bodova.

U prvom kolu će bodovi biti kao i do sada, u drugom kolu će biti poduplani, a u završnom trećem kolu će biti utrostručeni…tako da nam neizvjesnosti neće nedostajati. Kompletne sastave liga ćemo saznati u ponedjeljak 12. lipnja, nakon 5. kola kvizaške lige u plavoj skupini.