Ostalo

Neretvanski pub kviz B izdanje: Javorov list se pobjednički vraća u elitu

I Z V J E Š Ć E (Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče B izdanje br. 3; petak 24.02.2017.)

U trećem B izadnju Neretvanskog pub kviza powered by Bacchus Ploče po prvi put je slavila ekipa Javorov list koja je igrala u sastavu Ana Zmijarević, Anita Medvidović Vrnoga, Tina Cvijanović, Gracijela Babić Jovica i Siniša Mitrov.

Oni su od ukupno 136 bodova osvojili 115 ili 85 posto. Fantastičan plasman ostvarila je ekipa Đezeri (Tonino Grbavac, Dario Marinović, Emilio Marinović, Ivan Radonić i Mauro Dropulić) ) koja se plasirala na drugo mjesto sa 109,5 bodova. Osim ove dvije ekipe, plasman u A izdanje kviza koje će se održati u petak 03.03.2017. godine u 20 sati na istom mjestu u isto vrijeme, ostvarile su još ekipe Barbari 7 na trećem i Trlilule na četvrtom mjestu.


U prvom dijelu kviza (vizuale) najbolji rezultat imala je ekipa Đezeri koji su prepoznali svih 11 pojmova, dok su glazbu u ovom dijelu najbolje znali Trlilule, Nemamo pojma i Na rubu znanja (svi 8 od 10). U drugom dijeli (ABC pitalice) po 18 točnih odgovora imale su ekipe Javorov list, Đezeri, Trlilule i Nemamo pojma, dok su članovi ekipe Nemamo pojma prepoznali čak 18 od 20 izvođača. Nakon ove dvije igre na prvo mjesto je izbila ekipa Trlilule sa 57,5 bodova, ali je na vrhu tablice bila poprilična gužva.

U završnom dijelu kviza Barbari 7 i Javorov list znali su odgovor na 17 od 20 pitanja bez ponuđenih odgovora, dok je Javorov list najbolje riješio glazbu (16 od 20) te na kraju zasluženo pobijedio, te im je pripala glavna nagrada (jumbo pizza i piće u pizzeriji Bacchus Ploče, te dvije ture pića u CB Mare). Đezeri su kao drugi dobili turu pića, dok su Balkanski Bečani dobili turu kao predzadnja ekipa.

U kvizu je bilo raznnolikih pitanja… tražilo se ime novorođene kćerke premijera Plenkovića, ime i prezime stradalog rock kritičara do Frenki Belevana, kapetana Mikija i njegovih pratitelja. Glazba je išla od Mate Bulića i Jelene Rozge preko Rokera s Moravu do Guano Apesa i Massive Atacka.