Ostalo

Neretvanski pub kviz 4. kolo Plave skupine: Planinari na vrhu!

Četvrto kolo kvizaške lige u plavoj skupini; I Z V J E Š Ć E:

U predzadnjem, četvrtom kolu regularnog dijela kvizaške lige u plavoj skupini prvo su mjesto podijelili Planinari i Čvor Čeveljuša, te tako upisali po 50 bodova na svom kontu, a tjedna nagrada (poklon bon u Bacchusa od 100 kn i dvije ture pića) pripala je Planinarima jer su bili bolji u igri pripetavanja (kapacitet stadiona Old Trafford u Manchesteru).

U vizualama su najbolji rezultat ostvarili Maratonci Neum i Javorov list (9/11), dok su po 6 glazbenih izvođača prepoznali Planinari i Čvor Čeveljuša. Tražio se pjevač Ed Sheeran, grad Munchen, biljka murva, logo Tesla Motorsa i film Kišni čovjek…a glazba je bila mix od DJ Khaleda, Gorgonzole i Severine, Đure i tragača, Pina i Denisa te James Browna.


U ABC pitalicama tražio se kenijski pokret Mau Mau, zadnje riječi Arhimeda, junakinja Verdijeve Aide, staro ime mačka Toma i žena Alberta Einsteina. U ovom dijelu je Čvor Čeveljuša bila najbolja i upisala 16 točnih odgovora, a pitanja su pratili taktovi Hoziera, Culta, Tihe Orlića, Morcheebe, Duška Kuliša i Vesne Zmijanac…a maheri za glazbu su bili Tribute to Marko Karić koji su imali čak 18 od 20.

U trećem dijelu, trebalo je znati koje su nogometašice podigle trofej prvakinja Europe, gdje je napravljenja zadnja VW Buba, koga je Manchester United porazio 1968, te u kojoj se državi proizvodi marka Hummel. Planinari su bili najbolji u ovom dijelu te preskočili u dio tablice koja jamči sudjelovanje u ligi za prvaka koja počinje nakon ovih pet kola. Glazbu trećeg dijela (Lola Novaković, David Guetta, Cune Gojković, Martin Solveig, Motorhead, Fali peti itd.) najbolje su znali Veterani košarkaši, Tešije i Van serije.

Predzadnje mjesto koje nosi turu pića dobila je ekipa Javorova grana iz Metkovića. Zadnje peto kolo regularnog dijela na rasporedu je u nedjelju 11. lipnja s početkom u 21 sat.