Ostalo

NERETVANSKI PUB KVIZ 2. KOLO: Neumski Maratonci i Planinari pobjednici kola!

Drugo kolo kvizaške lige; IZVJEŠĆE:

U drugom kolu kvizaške lige Planinari su upisali i drugu pobjedu, te se sa 100 bodova učvrstili na prvom mjestu ukupne tablice. Maratonci iz Neuma su u južnoj skupini za bod bili bolji od ekipe Kokoš Anel, dok je ekipa Javorov list drugim mjestom u sjevernoj skupini potvrdila dobru formu.

Tako su u ovom kolu poklon bonove pizzerije Oliva osvojili Maratonci i Planinari (uz turu pića CB Mare), dok su poklon bonove bistro pizzerije Ponte zaradile ekipe Javorov list i Kokoš Anel.


Utješnu nagradu za predzadnje mjesto (turu pića) dobile su ekipe Visidide i Sin kopa.

Tablica 2. kola

Što se tiče samih pitanja, opet je bilo za svakog ponešto. Tražilo se prepoznavanje austrijskog političara Sebastiana Kurza, Josipa Grbavca zvanog Braco sa Srebrnjaka, kiparska djela Berninija i Giacomettija, a trebalo je prepoznati filmove Kill Bill i Odbjegli Django. Trebalo je znati kojeg je igrača Cibone šakom u glavu udario Arvidas Sabonis, te koji je atletičar osvojio olimpijsko zlato iako je usred utrke pao.

Tražio se satelit Jupitera, te haljine Matije Vuice i YSL-a. Glazba je također bila raznovrsna, a slušali smo Miru Ungara, Ljupku Dimitrovsku, Pro Arte, Ambasadore, Ofenbach, DJ Cassidy, Drake, U2, Pretenders, Eurythmics, David Bowiea, Nove fosile i mnoge druge.

Treće kolo u južnoj skupini igra se u petak 10. studenoga u 20 sati, dok se treće kolo u sjevernoj skupini neće igrati u nedjelju zbog kavlifikacijske utakmice Hrvatske i Grčke, a termin će se naknadno odrediti.