Ostalo

Neretvanske mandarine u Dječjem selu Lekenik

Dječje selo Lekenik u nedjelju je dobilo donaciju svježih i ukusnih mandarina iz doline Neretve. Tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Komina (Ante Jelavić, Ante Šuman i Antonio Vlahović), iz doline Neretve, koji se bave uzgojem i prodajom mandarina odlučila su donirati sto kilograma mandarina. Proizvođači udruženi pod imenom Neretvanska mandarina i Neretvansko zlato prodaju svoje mandarine širom Hrvatske. Kako su sami naveli “Putevi mandarina” krenuli su prošle godine kada su se organizirali i krenuli na put prodavajući svoje mandarina izravno građanima, bez ikakvih posrednika. Građani, širom Hrvatske, odlično su prihvatili ovu ideju jer su napokon dobili svježe i ukusne plodove izravno od proizvođača.

Cijela ova priča ima i jednu humanitarnu notu. Naime, ekipa Neretvanska mandarina svake godine donira mandarine udrugama ili ustanova u pojedinim gradovima, a kako ih je put nanio u Lekenik odlučili su razveseliti Dječje selo Lekenik. Donaciju je, u ime Dječjeg sela Lekenik, primio gospodin Aleksandar Nađ koji je zahvalio proizvođačima iz Komina na ovoj donaciji te je istaknuo da je oduševljen cijelim projektom kojeg radi ekipa Neretvanska mandarina te im je poručio da su im vrata Dječjeg sela Lekenik uvijek otvorena.

U ugodnom razgovoru gospodin Nađ je upoznao donatore s dječjim selom Lekenik te je istaknuo da će mandarine odmah biti isporučene djeci. Obje strane su se složile da je ovo sjajan početak jednog prijateljstva koje se rađa između Neretvanske mandarine i SOS Dječjeg sela Lekenik.


vgdanas.hr