Ostalo

Neretvanski pub kviz – Metkovci najuspješniji

I Z V J E Š Ć E – Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče A izdanje br. 3:

U CB Mare su neretvanski kvizomani u petak 03.03. 2017. imali priliku uživo vidjeti Komodskog varana koji je mjesecima terorizirao mještane Komina (na njihovu sreću samo na slici).

Neki su tek sada saznali da se Daytonski sporazum nije potpisao u Daytonu nego u Parizu. Gle čuda, postojale su čak dvije Viške bitke, a po engleskom časniku iz one manje poznate je dobio ime i jedan otok u Jadranskom moru.


Još puno ovakvih stvari bilo je u trećem izdanju kviza, koje je pripremio Davor Vukosav… a svako pitanje pratili su taktovi DJ Carla Coxa, Vivaldija, Halida Bešlića, Sepulture…te brojnih drugih izvođača.

U ovakvom labirintu najbolje se snašla metkovska ekipa Jurica Pavlović pravi profil (Maruška Batinović, Miroslav Trgovčević, Ivan Đerek, Domagoj Mioč i Ivan Dodig) koja je sa 97,5 bodova osvojila prvo mjesto, te im je pripala glavna nagrada (jumbo pizza i piće u pizzeriji Bacchus u Pločama, te dvije ture pića u CB Mare). Čvor Čeveljuša je zauzela drugo mjesto s 90,5 bodova, te im je pripala tura pića.

“Prvoligaški” status zadržali su još Veterani košarkaši, No pasaran!, Barbari 7, Tribute to Marko Karić (ex Wikipedija), Javorov list i Budžoni.

U B izdanje kviza koje će se održati u petak 10.03.2017. u 20 sati ispale su ekipe Niprije, Đezeri, Tak silni tak moćni i Trlilule. Tak silni tak moćni su dobili turu pića za predzadnje mjesto.

Vizuale su najbolje riješili Jurica Pavlović pravi profil (10/11), dok su glazbu u ovom dijelu najbolje znali No pasaran i Niprije (9/10). Metkovska ekipa najbolje je riješila i ABC pitalice (14/20), dok su Veterani košarkaši najbolje znali glazbu (17/20).

Nakon ove dvije igre na prvo mjesto su zasjeli Jurica Pavlović pravi profil sa 56 bodova, dok je Čvor Čeveljuša upisala 51,5 na drugom, te Veterani košarkaši pola boda manje na trećem mjestu. U završnoj igri nabolje znanje je imala Čvor Čeveljuša (12/20) ali im to nije bilo dovoljno jer su podbacili u glazbi (6/20). Glazbu trećeg dijela upravo su najbolje znali Jurica Pavlović pravi profil (17/20), te na kraju po prvi put ipak zasluženo osvojili prvo mjesto.