Ostalo

Natječaj Radio postaje Ploče nagrađen s 273 tisuće kuna!

Radio postaja Ploče d.o.o. uspješno je prošla na natječaju Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, raspisanog od strane Agencije za elektroničke medije. Natječaj je dvogodišnji, a odlukom Vijeća za elektroničke medije Radio postaji Ploče dodijeljeno je ukupno 273.166,48 tisuća kuna za 2017. i 2018. godinu, što znači da je RPP za svaku godinu dobio po 136.583,24 tisuća kuna.

Agencija za elektroničke medije s navedenim iznosom nagradila je emisije, kao i vijesti, koje su vezane za lokalnu tematiku te se obrađuju teme koje su zanimljive lokalnom stanovništvu i koje se ne mogu čuti, vidjeti ili pročitati u drugim medijima. Također, Radio postaja Ploče u prošlom je mjesecu od Agencije za elektroničke medije dobila 20 tisuća kuna jer je uspješno odrađeno programsko i financijsko pravdanje.

Radio postaja Ploče je na natječaju “Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 01/17” dobila najveći iznos od svih radija u Dubrovačko – neretvanskoj županiji te je od 120 lokalnih radija u Hrvatskoj, po dobivenom iznosu, upala među prvih 25!


Nakon ovih sjajnih rezultata pitali smo direktora RPP-a Nikolu Vlahovića komentar: “Ovo je izvrstan rezultat i još jedna potvrda da Radio Ploče ima svjetlu budućnost i da se na RPP-u dobro radi. Naravno, uvijek se može bolje, ali ovo je potvrda svega onog dobrog što se odradilo u zadnju godinu dana. Koliko su ovo dobri rezultati pokazuje činjenica da smo među 25 lokalaca u Hrvatskoj koji su dobili najveći iznos, a to nije mala stvar. Primjerice, jedna Radio Dalmacija je dobila manje novca od nas. Sretni smo i zadovoljni, ali ovo ne znači da ćemo mi taj novac dobiti odjednom. Novac se isplaćuje u intervalima kako se budu odrađivala programska pravdanja. Znači, ako ne odradite ono za što vam je Agencija namijenila sredstva onda ih nećete ni dobiti. Treba ovako nastaviti i onda nema straha za RPP”, rekao je direktor Nikola Vlahović.