Ostalo

Napustio nas je čovjek koji je spasio znanje i neznanje svojom krvlju

Dana 04. ožujka 2014. preminuo je teško oboljeli sugrađanin Aleksandar Adamović – Lešo, koji je cijeli svoj život bio nesebični volonter i jedan od vodećih darovatelja krvi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

‘Posljednji ispraćaj bit će danas, 05. ožujka, 2014. u16,00 sati na mjesnom groblju Peračko Blato, a izraze sućuti obitelj će primati na groblju od 15,00 sati’, obavijestio je Klub dobrovoljnih darivatelja krvi Luka Ploče.

Aleksandar Adamović – Lešo bio je dugogodišnji djelatnik Luke Ploče i član Kluba dragovoljnih darovatelja krvi Luka Ploče. Bio je rekorder u Pločama po broju darivanja krvi, a za svoje nesebično pomaganje dobio je i niz priznanja. Od bivšeg predsjednika RH Stipe Mesića nagrađen je Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski. Godinama je pomagao drugima, a u prosincu 2012. godine i sam je bio u situaciji tražiti pomoć zbog teške plućne bolesti zbog koje je mogao disati samo uz pomoć aparata za kisik.


Upravo tada, pokrenuta je i akcija kako bi mu se omogućila sredstva za mobilni koncentrator kisika kako bi mu se barem malo olakšala teška zdravstvena situacija.

Iz Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi poručili su kako nas je napustio čovjek ‘Koji je spasio znanje i neznanje svojom krvlju’. ‘Veliko ti hvala i laka ti hrvatska zemlja. Čovjek je velik onoliko koliko daje, a ti si dao puno! Hvala ti na svemu, išao si onome tko to zna cijeniti. Počivao u miru Božjem’, poruka je članova.

dubrovackidnevnik.hr