Grad i okolica

Napustio nas je Branko Kulidžan Sana

U 65. godini napustio nas je Branko Kulidžan, zaljubljenik u sport i dopisnik Slobodne Dalmacije, Dubrovačkog vjesnika i Sportskih novosti, kao i brojnih lokalnih portala.


Sana, kako smo ga manje više svi poznavali i oslovljavali, izgubio je bitku s opakom bolešću. A, bio je veliki borac, uporan u toj borbi, prvi puta je izašao kao pobjednik, međutim bolest se vratila unatrag dva mjeseca i prikovala ga za krevet. Do tada viđali smo ga po Pločama u redovitoj svakodnevnoj šetnji, kao i na sportskim borilištima.

Sport je bio njegov život od malih nogu. Igrao je u mlađim uzrastima Jadrana LP, a svima će ostati u sjećanju kao ragbijaš prve generacije Ragbi kluba Ploče, kasnije tajnik i član uprave kluba. Ragbi je bio njegova ljubav koju je pronosio diljem županije, pokušavajući animirati što više mladih za igranjem ragbija, kao u Metkoviću i Dubrovniku. I mali nogomet je posebno pratio i bio je dio njegovih sportskih aktivnosti, kako u Pločama, tako u cijeloj neretvanskoj dolini. Za naš list počeo je pisati 2012. godine, prateći najviše Jadran LP.

Svima koji su ga poznavali ostat će u lijepom sjećanju, uvijek je bio spreman pričati o sportu, nijedan dan nije mogao proći bez priča iz prošlosti i aktualnosti sporta grada na ušću Neretve. Pločanska sportska scena ostat će praznija za njegovu osobnost, nedostajat će, ostat će prazna mjesta na Jadranovu i u Domu sportova gdje je redovito sjedio i pratio što se zbiva na travnjaku ili parketu.

Posljednji ispraćaj našeg Sane bit će na gradskom groblju Laniština, u utorak 14. studenog 2023. u 14:30. Izraze sućuti obitelj prima od 13:30.

Tekst i foto: Radio postaja Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi