Ostalo

Nakon iznadprosječno toplih dana stiže nagla promjena vremena, pahulje bi već sutra mogle zalepršati i u Dalmaciji

Vjetrovito i iznadprosječno toplo, najviša dnevna temperatura uglavnom od 10 do 15 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 27. prosinca.

U središnjim i istočnim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom bez oborina.

Na Jadranu i u gorju umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, moguće i grmljavinu. Uglavnom na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru kiša može biti obilna. U najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg, uglavnom prema kraju dana.


Puhat će umjeren i jak jugozapadni, potom južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo.

U četvrtak se očekuje pretežno oblačno s povremenim oborinama i hladnije. Na kopnu će kiša postupno prelaziti u susnježicu i snijeg, naprije u gorju, potom i u nekim nizinama. Na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom i obilnija oborina, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije i susnježice ili snijeg nošen vjetrom.

Na Jadranu će jako jugo i južni vjetar okretati na sjeverozapadni i buru, naprije na sjevernom dijelu, dok će u unutrašnjosti umjeren do jak jugoistočni i južni okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 14, prema noći osjetno hladnije.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri , Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru i Dalmaciji, mjestimice magla, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).