Grad i okolica

Najviše nominacija na Danima arhitekata 7.0 radu studija SKROZ i radu arhitekta Ivana Juretića

Dani arhitekata 7.0 održat će se od 20. do 22. travnja u Zadru u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata u Zadru. Time se nastavlja i odabir mjesta održavanja Dana po kriteriju prostora nagrađivane arhitekture.

Otvorenje će se održati 20. travnja u Kongresnom centru Fortis Club u Punta Skala Falkensteiner resortu. Nakon otvorenja na programu je svečana dodjela medalja godišnjih nagrada HKA. Za medalju za doprinos kulturi građenja nominirani su studio Skroz za nove gradske stube – Ploče, Hrvatski planinarski savez, i arhitekt Ivan Juretić za tri planinarska skloništa.

Za medalju za planiranje prostora nominirani su Grad Karlovac za provedbu planerskog dijela procesa urbane preobrazbe područja Luščić u Karlovcu te Ask atelier i Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković, Split za elaborat integralne zaštite i revitalizaciju povijesnih naselja u krajolicima otoka Korčule i Mljeta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Za medalju za održivost i inovacije u arhitekturi nominirani su studio Skroz za ekološku farmu autohtonih hrvatskih svinja i Hrvatski planinarski savez za tri planinarska skloništa arhitekta Ivana Juretića.


Poslijepodnevni program u četvrtak će se nastaviti u Providurovoj palači u Zadru, nagrađenoj zgradi autora Ive Letilović i Igora Pedišića, koji su prošle godine za nju dobili nagradu UHA “Viktor Kovačić” i nagradu Ministarstva kulture i medija “Vladimir Nazor”. Tu će biti predstavljanje nominacija godišnjih nagrada UHA uz predavanja samih autora.

Tekst: Korana Sutlić / Dom i dizajn; Jutarnji list
Foto: Marko Mihaljević / Jutarnji list

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi