Ostalo

Najefikasnije sredstvo u borbi protiv komaraca, jednostavno i jeftino

Komarci su nas već počeli izluđivati, stoga svaki savjet kako se obraniti od ovih letećih napasnika dobro dođe. U trgovinama možete pronaći razna sredstva i preparate dok o njihovoj cijeni i učinkovitosti ne bi govorili. Stoga, zašto plaćati skupe proizvode kada možete sami napraviti nešto efikasno.

Za napraviti zamku za komarce potrebni su vam slijedeći sastojci:

jedna plasična boca od 2 litre,
komad crnog neprozirnog najlona (ili nekog drugog tamnog materijala)
200 ml vode
50 grama smeđeg šećera
mala vrećica kvasca u prahu (1gr)


Dakle, potrebno je napraviti slijedeće:

Izrežite gornji dio boce u vidu lijevka, kako bi od donjeg dijela ostala duboka posuda. Lijevak sačuvajte za kasnije. Donji dio boce obljepite nečim tamnim, idealan je najlon od crne vreće za smeće ili nešto slično. Zatim ugrijte vodu i pomiješajte je sa smeđim šećerom, dok se šećer ne rastopi. Kada se tekućina malo ohladi ulijte je u crno obloženu posudu i po vrhu pospite kvasac u prahu. Nakon toga u bocu ubacite lijevak koji vam je ostao od od gornjeg dijela boce, obrnuto nego je prije stajao i pazite da dno lijevka ne dodiruje tekućinu.

Komarce privlači miris fermentiranog kvasca, a kada jednom uđu u ovu klopku, nema im izlaska. Ili se zalijepe za stranice boce zbog šećera u vodi ili se jednostavno izmore pokušavajući naći izlaz.

Ova klopka može djelovati dva tjedna, zatim trebate promijeniti tekućinu.

 

klopka-za-komarce-310x932