Grad i okolica

Na pozornici pred pločanskom crkvom: Peto izdanje ‘Krista na žalu‘ okupilo publiku iz cijele Neretve i Hercegovine

Krist je peti put bio na žalu u Pločama. Ispred crkve Kraljice neba i zemlje održan je tradicionalni koncert moderne duhovne glazbe “Krist na žalu”, koji je, kao i prijašnjih godina, okupio veliki broj Pločana i drugi posjetitelja iz doline Neretve i susjedne Hercegovine.


Na ispunjenom prostoru ispred pločanske crkve nastupili su: Albina Grčić i jedna mala Antonija, Andrej Grozdanov, Stjepan Lach, Papa band i domaći VIS Krila ljubavi,a koncert su vodili Matej Sunara i Darko Rapić.

Pločanski župnik don Ante Bitunjac prije koncerta blagoslovio je sve izvođače, a na kraju je priznao kako je “u ovaj koncert upao ka Pilat u virovanje”, odnosno došao je u župu Ploče upravo prije organiziranja jednog od prijašnjih koncerata i sve mu je bilo novo. Don Ante je naglasio kako su se mnogi pitali zašto koncert duhovne glazbe u Pločama, ali veliki broj ljudi koji mu nazoče je “najveći blagoslov koji postoji”.

“Krist je došao na žal radi čovjeka i bit ovoga koncerta je čovjek”, poručio je pločanski župnik.

Tekst: Ante Šunjić/Dubrovački vjesnik

Foto: Ploče Online

 

 

 

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi