Ostalo

Na meti prevaranata: Imate li račun u PBZ-u budite oprezni!

Privredna banka Zagreb upozorava svoje klijente da budu oprezni, da ne otvaraju poštu sumnjivog sadržaja i da se ne spajaju na sumnjive poveznice u e-mailovima

Korisnici računa u Privrednoj banci Zagreb posljednjih dana na meti su prevaranata koji lažnim e-mailovima pokušavaju doći do njihovih bankovnih računa.

Banka je zbog toga upozorila svoje klijente da budu oprezni i da ne otvaraju elektroničku poštu sumnjivog sadržaja i da je odmah obrišu te da se ne spajaju na sumnjive poveznice u elektroničkoj pošti i ističu da je jedina ispravna adresa internet bankarstva https://net.pbz.hr/pbz365/logonForm.ht.


Banka je objavila sigurnosne preporuke koje prenosimo u cijelosti:
Privredna banka Zagreb posvećuje posebnu pozornost sigurnosti Vaših transakcijskih računa i osobnih podataka korištenjem najsuvremenijih tehnologija zaštite.
Privredna banka Zagreb redovito kontaktira svoje klijente putem elektroničke pošte ili telefonski, ali tim komunikacijskim kanalima NIKAD neće zatražiti:

  • podatke za pristup uslugama direktnog bankarstva i autorizaciju,
  • podatke o transakcijskom računu (broj računa, limit, stanje i dr.)
  • PIN za autentifikaciju korisnika kartice i autorizaciju kod platnih transakcija
  • provođenje platnih transakcija ili unos podataka vezanih za transakcijske račune i platne kartice putem aplikacija koje nisu službene aplikacije Banke
  • ponovnu autentifikaciju/autorizaciju potrebnu za nastavak korištenja blokiranih usluga direktnog bankarstva ili transakcijskih računa.

U slučaju bilo kakve sumnje vezane uz pristup PBZ365 @ NET – internetskom bankarstvu PBZ-a ili ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime Privredne banke Zagreb molimo Vas da ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarate privitke ako ih sadrži i obratite se Privrednoj banci Zagreb na broj telefona 0800 365 365 ili putem adrese elektroničke pošte pbz365@pbz.hr.