Ostalo

Na fakultetima Sveučilišta u Splitu u jesenskom roku ostalo slobodno 1306 mjesta

Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Prema rezultatima upisa studenata u prvu godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te stručnog studija u akademskoj godini 2020./2021. na Sveučilištu u Splitu za jesenski rok ostalo je slobodno 1306 mjesta, od čega 872 na sveučilišnim studijima, donosi jutrošnja Slobodna.

Što se tiče redovitih sveučilišnih studija, sve kvote su popunjene na Kineziološkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Pomorskom fakultetu, zajedničkom Studiju farmacije Medicinskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Studiju arhitekture i urbanizma na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Studiju računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, dok je tek po nekoliko mjesta ostalo na Filozofskom fakultetu te Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija.

Izvrsna popunjenost ostvarena je i na studijima Sveučilišta u Splitu Hotelijerstvo i gastronomija i Mediteranska poljoprivreda te je za jesenski rok zainteresiranim budućim studentina na studiju Hotelijerstvo i gastornomija u Makarskoj ostalo 9 mjesta, dok je za studij Mediteranska poljoprivreda ostalo 12 mjesta.


Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (217), Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (111), Pravnom fakultetu (83), Kemijsko-tehnološkom fakultetu (70), Ekonomskom fakultetu (67) te Umjetničkoj akademiji (50).