Grad i okolica

Na današnji dan se obilježava Svjetski dan tuberkuloze

Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze obilježava se na dan kad je 1882. godine dr. Robert Koch objavio svoje otkriće o uzročniku tuberkuloze kao bakteriji štapićastog oblika (Mycobacterium tuberculosis), čime je postavio temelje za postavljanje dijagnoze i liječenje tuberkuloze. Tuberkuloza je zarazna bolest koja se prenosi kapljičnim putem s oboljele na zdravu osobu te najčešće zahvaća pluća, ali može zahvatiti i druge organe (kosti, bubrezi, mozak).

Povodom obilježavanja toga dana u prostorijama GDCK Ploče dr.med. Petra Rapić održala je predavanje sa svrhom edukacije i širenja znanja o ovoj bolesti.

S velikim zanimanjem predavanje su slušali učenici Srednje škole fra. Andrije Kačića Miošića Ploče koji su nas posjetili u pratnji pedagogice Marije Kalaba i prof. Ine Plećaš.


Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi