Grad i okolica

Na današnji dan 1995. poginuli branitelji Siniša Musulin, Albin Osti, Stipe Štrbić i Ivica Petrović

Na današnji dan, 12. kolovoza 1995. poginuli su pripadnici 3. bojne 116. brigade HV-a Siniša Musulin, Albin Osti, Ivica Petrović i Stipe Štrbić.


Naša pločanska bojna je 12. kolovoza 1995. u jednom danu izgubila četvoricu vitezova, Ivicu Petrovića, Albina Ostija, Stipu Štrbića i Sinišu Musulina. Toga dana još su trojica branitelja ranjena, a više ih je ozlijeđeno. Unatoč tragediji, postrojba je vlastitim snagama vratila položaje i neprijatelju nanijela velike gubitke.

Počivali u miru Božjem, laka Vam Hrvatska zemlja za koju ste položili svoje živote.

Njihove obitelji i mi, pločanski branitelji, nikada nećemo zaboraviti naše mrtve suborce! Prenijet ćemo to sjećanje svojoj djeci da i oni, poput nas, budu živi spomenik hrabrosti i žrtvi koju su Siniša Musulin, Stipe Štrbić, Albin Osti i Ivica Petrović podnijeli 12. kolovoza 1995. godine. Naša djeca imaju očeve, naše majke imaju sinove, naše žene imaju muževe. Za to su cijenu platili oni, a njihove obitelji plaćaju je i danas.

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi