Ostalo

Monsinjor Marin Barišić u pastirskom pohodu župi Kraljice Neba i Zemlje

Jučer se u Pločama, u sklopu pastirskog pohoda neretvanskom dekanatu, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjor Marin Barišić susreo s vjernicima.

Nadbiskupa su na svečanoj svetoj misi pozdravili i gradonačelnik Krešimir Vejić, te predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević.

Kroz organizirano druženje, nadbiskup se susreo i s nizom udruga s područja grada Ploča, s pločanskom osnovnom i srednjom školom, dječjim vrtićem, te organizacijama unutar same crkve, te sa vjernicima koji su u velikom broju prisustvovali na dvije svete mise, koje je slavio nadbiskup Barišić uz svog tajnika, te pločanske župnike don Senku i don Antu Antunovića.


Nadbiskup Barišić u svojoj propovijedi pričao je o godini milosrđa u kojoj se nalazimo, pozvao sve vjernike da geste milosrđa pretvore u društvenu dimenziju, ali i istaknuo kako je zajedništvo vrijednost koju trebamo gajiti.

12961492_2027089434182880_7152461210844768955_n

Posebno zadovoljan što u pločanskoj župi upravo vidi i osjeća zajedništvo, ustvrdio je kako tim putem živa vjera treba i nastaviti.

U prijemu i druženju s izaslanstvom Grada, istaknuo je kako je u ovo nemilosrdno vrijeme vrlo značajno prepoznati potrebe onih najpotrebitijih, također sačuvati zajedništvo kao dimenziju na koju nas poziva sam uskrsli Gospodin. “Jedini pravi Put je Put vjere i jedino je Krist pravi način borbe protiv zloga i nepravde.

Ne bojte se, jer ovako osnaženi sa vrela Gospodinovoga milosrđa i svetoga njegova uskrsnuća, bit ćete na blagoslov svom narodu”, poručio je nadbiskup Barišić.