Grad i okolica

“MOJ TATA JE IN” Održana prva kreativna radionica

PODRŠKA RODITELJSTVU 2022.
Održana 1. KREATIVNA RADIONICA ZA TATE I DJECU


U petak 28. listopada u Udruzi Radost održana je 1. kreativna radionica za tate i djecu. Planirano je 10 kreativnih radionica koje za cilj imaju provođenje kvalitetnog vremena djece s očevima, druženje djece s vršnjacima, organiziranje igara, natjecanja, izrada kreativnih radova.

Očevi će biti uključeni u zajedničke radionice sa djecom te steći nova znanja, vještine i kompetencije za ravnopravnu podjelu roditeljske uloge. Nositeljica aktivnosti je Marija Ostojić, univ.bacc.praesc.educ.

Na prvoj radionici, nakon upoznavanja, djeca su opisivali svoje tate te ga nacrtali kao superheroja. Poslije toga, za zadatak su imali izraditi figuricu superheroja. Zajedno su izrađivali vlastitog superheroja po uputama izvoditeljice aktivnosti. Radionica je završena uz igru prepoznavanja tata gdje su djeci bile zatvorene oči te su opipom morali „pronaći“ svog tatu.

Radionica je bila popraćena ugodnom dječjom glazbom te su se počastili sokićima i grickalicama. Radionice su dio projekta „Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN“ financiranog od strane Središnjeg ureda za demografiju i mlade. Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Ploče i Centar za socijalnu skrb Ploče.

Zahvaljujemo Mariji, nositeljici aktivnosti, tatama i djeci na trudu i odazivu te se veselimo novim radionicama i nastavku aktivnosti – napisali su iz udruge Radost.

Udruga Radost
https://demografijaimladi.gov.hr/

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi