Ostalo

Mladi, pokrenimo sebe i druge!

Na samu inicijativu Gradskoga društva Crvenoga križa Ploče (u daljnjem tekstu – GDCK Ploče) osnovan je Klub mladih GDCK Ploče, odnosno udruga mladih koji bi pokretali sebe i druge uz niz različitih aktivnosti za dobrobit nas samih i zajednice u kojoj živimo. Pozivamo sve zainteresirane mlade u dobi od 15 do 30 godina da nam se priključe i svojim volontiranjem obogate naš rad. Volontiranje je zapravo pokretač pozitivnih promjena u društvu i snažan faktor za poboljšanje našeg zdravlja. Željno vas iščekujemo!

O Klubu
Klub mladih GDCK-a Ploče osnovan je da bi mladi pokretali sebe i druge. Klub okuplja mlade u dobi od 15 do 30 godina te provodi različite aktivnosti u interesu mladih. Naš najvažniji projekt je svakodnevni program za mlade koji započinje od prosinca 2015. godine. I djelatnici i članovi Kluba su motivirani mladi ljudi. Naš rad nastojimo prilagoditi potrebama mladih u okviru vlastitih mogućnosti.

Prostor
Klub mladih GDCK-a Ploče djeluje u prostoru Gradskoga društva Crvenoga križa Ploče, na adresi Vladimira Nazora 20. Namjena prostora je druženje, zabava, boravak, edukacije, samostalni i grupni rad, predavanja, tečajevi, tribine i sl.


Vizija
Naša vizija je da svaka mlada osoba ima jednake prilike za samoostvarenje, mogućnosti učenja i rada te visoku kvalitetu života, bez obzira na socijalne, ekonomske, geografske i druge čimbenike.

Ciljevi
Naš cilj je poboljšanje kvalitete života mladih. Nastojimo pomoći mladima da ostvare svoje potencijale i da aktivno sudjeluju te doprinose razvoju društva u cjelini.

Druženje i zabava
Slobodno navrati u Klub sam ili s ekipom – u svakom slučaju ti neće nedostajati društva jer će te dočekati mlada ekipa Kluba mladih! Zaigraj na društvene igre, prolistaj časopise i knjige iz naše biblioteke, zaigraj stolni tenis, poduči prijatelja gradivu koje mu ne ide ili obratno, počasti se kavom ili čajem! smile emoticon

Učenje
Učiti u Klubu možeš na više načina. Ako si učenik ili student, možeš ovdje samostalno ili u grupi učiti za svoje školske ili fakultetske obaveze. Osim toga, učiti možeš i kroz različite programe koje provodimo, poput tečajeva, edukacija, prezentacija i sl.

Važno je i naglasiti suradnju sa Osnovnom školom Vladimira Nazora i Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića, te vrtićima, čime bi se pokrenulo, raznim prezentacijama, radionicama, skupovima, osvješćivanje djece i mladih kroz razne aktualne teme i probleme današnje mladeži: razne ovisnosti (alkohol, droga, kocka, Internet), nasilje, pobačaj, trgovina ljudima…

Rad
Klub ti pomaže da kroz volonterski rad i praksu stječeš korisna znanja, iskustva i vještine.
Volonteri će sudjelovati u akcijama GDCK Ploče: prevencije ovisnosti, prva pomoć, druženja, seminari, akcije solidarnosti, akcije zaštite okoliša, akcije dobrovoljnog darivanja krvi…

Radim najbolje što mogu, bez želje za naplatom kako bih pomogla drugima. (majka Tereza)

Nositelj je programa Kluba mladih Gradsko društvo Crvenoga križa Ploče, a voditeljica je istoga programa Barbara Šuman.
Javite nam se na našu FB stranicu: Klub mladih GDCK Ploče ili na e-mail: klubmladihploce@gmail.com