Ostalo

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi

U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti u našoj školi održana su predavanja- edukacije za učitelje, stručne suradnike i učenike osmih razreda.

U srijedu 12. prosinca zaposlenica Odjela za mentalno zdravlje ZZJZ DNŽ Marina Jerinić-Njirić održala je predavanje- edukaciju za učitelje i stručne suradnike s temom “Prevencija zlouporabe droga” s naglaskom na sintetičke droge. Konzumacija sitetičkih droga sve je raširenija među djecom i mladima, pa je izuzetno važno da svi oni koji rade s djecom i mladima znaju o kakvoj se drogi radi i koju su razorne posljedice po razvoj mladog čovjeka. Poseban problem predstavlja činjenica da su sintetičke droge lako dostupne, neke od njih mogu se legalno nabaviti u trgovinama (osvježivači zraka).

 


U četvrtak 13. prosinca djelatnice MUP PP Ploče održale su predavanje za učenike osmih razreda na temu “prevencija zlouporabe droga” s posebnim naglaskom na kazneno-pravne posljedice takvog neprihvatljivog ponašanja djece i mladih. Na kraju predavanja učenici su mogli postavljati pitanja na koja su dobili stručne odgovore.

Tekst i fotografije: Osnovna škola Vladimira Nazora u Pločama