Ostalo

Mito na Kardiokirurgiji: ravnatelj splitskog KBC-a ima poruku za pacijente na Firulama i Križinama

O nemilom događaju koji zadnjih nekoliko dana opterećuje kako splitski KBC, tako i Ministarstvo zdravstva, kada Ljubica Adžaip iz Dicma teško tereti i optužuje poznatoga splitskog kardiokirurga za uzimanje mita od tri tisuće eura i za smrt svog supruga Ivice, oglasio se i prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

On je proteklih nekoliko dana bio službeno odsutan u inozemstvu, ali je bio upoznat s kompletnom situacijom i u stalnom je kontaktu sa svojim najbližim suradnicima. Odmah nakon povratka u Split odlučio je umiriti javnost vezano uz funkcioniranje kako same bolnice, tako i Odjela kardiokirurgije, koji je “inkriminiran” ovim događajem.

– Prije svega, u ovoj situaciji koja je potresna za sve nas, izražavam najiskrenije žaljenje obitelji preminulog Ivice Adžaipa. Kao što je poznato, već radi bolničko Povjerenstvo koje će detaljno ispitati cijeli slučaj i utvrditi sve okolnosti koje se odnose na stručni rad. Istodobno će iz Zagreba doći i Povjerenstvo Ministarstva zdravstva koje će također raditi na utvrđivanju svih okolnosti ovog nemilog događaja – kazuje prof. dr. Meštrović.


Podrška iz Zagreba

Zanimalo nas je može li ravnatelj bolnice jamčiti normalno funkcioniranje, ponajprije Odjela kardiokirurgije, ali i ostalih dijelova bolnice.

– Bolnica kao sustav mora funkcionirati u svim okolnostima, pa tako i u ovoj. To se odnosi na sve odjele, kao i na Kardiokirurgiju, i nastaviti ćemo raditi tako da svi naši pacijenti dobiju najbolju moguću njegu i skrb. U stalnom smo kontaktu s prof. dr. Milanom Kujundžićem i dogovorili smo se, ako bude potrebe, Odjelu kardiokirurgije bit će osigurana podrška kolega iz Zagreba. Dakle, osoblje bolnice nastavlja predano i savjesno raditi za naše građane i pacijente – govori ravnatelj Meštrović.

Na Odjelu kardiokirurgije postoje tri specijalista kardiokirurga i dva specijalizanta na užoj specijalizaciji iz kardiokirurgije.

– Cijeli tim Odjela za kardiokirurgiju, u kojemu su tri specijalista kardiokirurga i dva specijalizanta, koji su pred polaganjem specijalističkog ispita, kao i medicinske sestre i ostali dio tima, u potpunosti su spremni održavati službu. Stoga, jamčim najbolju moguću zdravstvenu skrb za sve bolničke pacijente – zaključio je prof. dr. Julije Meštrović.

Ivica Marković/Slobodna Dalmacija