Ostalo

Miss turizma Hrvatske među 10 najljepših misica na svijetu

Na svjetskom izboru Miss Turizma Svijeta u Malaki u Maleziji, hrvatska predstavnica Zrinka Kučinić iz Ploča uvrstila se među prvih deset ljepotica

Pobjednica izbora je Miss Turizma Tajlanda, a pratilje Miss Turizma Srbije i Velike Britanije.

Zrinka je studentica druge godine Pravnog fakulteta iz Splita, a lentu najljepše ponijela je prošle godine u Poreču u Grand hotelu Pallazo. Hrvatska se predstavila sa predivnim spotom.


Zrinka je u finalu nosila predivnu večernju haljinu Vjenčanica Nancy, koja je dobila specijalnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, a u fashion showu predstavila se u haljini Grete Gudelj, kupaćem kostimu hrvatske izrade Pletix, te u splitskoj narodnoj nošnji, koju je za tu priliku izradila čuvarica tradicije, poznata dizajnerica Diana Hunić.

Hrvatska delegacija u Maleziji je boravila tri tjedna, a vlasnik licence za Republiku Hrvatsku, Boris Kosmač, ponovo je dobio počasno mjesto kao jedan od deset svjetskih sudaca u programu na finalu te predao jednu od lenti.

Hrvatske predstavnice su već nekoliko godina u samom vrhu izbora Miss Turizma Svijeta, a prošlogodišnja predstavnica Jelena Katarina Kapa postala je pratilja Miss Turizma Svijeta u Venecueli.
– Nadamo se da će uskoro i naša predivna Hrvatska biti domaćin ovako prestižnog svjetskog izbora i pokazati svijetu svoje ljepote i turistički potencijal – izjavio je Kosmač presretan dobrim plasmanom naše Miss Turizma.

24sata.hr