Ostalo

Ministarstvo udruzi ‘Sunce moje malo’ dodijelilo 165 tisuća kuna

neretva by franka veža

Na temelju provedenog poziva za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnoga proračuna za 2015. godinu s pozicija Ministarstva socijalne politike i mladih i Odluke o raspodjeli sredstava za financiranje socijalno ugroženih obitelji iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske i dijela prihoda igara na sreću za 2015.godinu, nositelju udruzi ‘Sunce moje malo’ je odobren iznos od 165.770,00 kuna za financijsku potporu projekta ‘Ruka pomoći za neretvansku djecu’.

Partneri u projektu su OŠ Opuzen, Humanitarna zaklada ‘Iva Petrušić’ iz Metkovića, Centar za socijalnu skrb Metković, te udruga Chrobatia iz Opuzena kao suradnik u projektu. Kroz ovaj projekt će biti omogućeno financiranje nabave školskog pribora, ostalih životnih potrepština za djecu, te nabava obuće. Odobrena sredstva će se Udruzi Sunce moje malo isplatiti u dva obroka, svaki po 82.885,00 kn, s tim da će se prvo financirati nabava školskog pribora i osnovnih životnih potrepština, a onda i topla, zimska obuća. Projektna sredstva su namijenjena za 200 djece koja pohađaju osnovnu školu s područja gradova Opuzena, Metkovića i Ploča, te okolnih općina. Roditelji će biti obaviješteni početkom školske godine od strane učitelja i razrednika.

Za sve podrobnije informacije molimo kontaktirati Laru Šiljeg iz udruge Sunce moje malo na e-mail: udrugasuncemojemalo@gmail.com.


 

Tekst: dubrovackidnevnik.rtl.hr
Foto: Franka Veža