Ostalo

Ministar Krstičević u Kninu: Do kraja godine satnija mornaričkog desantnog pješaštva u Pločama kao jamac stabilnosti i sigurnosti na hrvatskom jugu

U vojarni “Kralj Zvonimir” u Kninu u utorak je obilježena 11. obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade (Gmbr) Hrvatske kopnene vojske kojoj je prisustvovao izaslanik predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Krstičević je pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade čestitao je njihov dan, a između ostalog je najavio i skorašnji ustroj satnije mornaričkog desantnog pješaštva u Pločama.

Podsjetio je na povratak vojske u Sinj, Vukovar i Varaždin i najavio kako će se do kraja ove godine ustrojiti satnija mornaričkog desantnog pješaštva u Pločama koja će, kako je rekao, biti jamac stabilnosti i sigurnosti na hrvatskom jugu. Najavio je i kako će Glavni stožer OSRH uskoro predložiti i koncept provedbe tečaja za naprednu pješačku obuku elitnih hrvatskih vojnika.