Ostalo

Minimalno sedam Dubrovčana zaraženo: Zašto Stožer CZ DNŽ nije odmah izašao s informacijama?

Tijekom jučerašnjeg popodneva doznalo se kako je nekoliko Dubrovčana pozitivno na COVID-19.

Priopćenje Stožera CZ DNŽ je – izostalo. Portal Dubrovnik Insider kontaktiralo je glasnogovornika Stožera i nije dobio informaciju o točnom broju zaraženih. Od ravnatelja bolnice OB Dubrovnik, dr Marija Bekića su dobili informaciju kako je sedam Dubrovčana pozitivno.

Uzeta su 63 uzorka, a još nisu svi obrađeni, pa bi hipotetički moglo biti još zaraženih osoba.


Pitamo se zašto Stožer o svemu nije obavijestio građane? Poslali je upit županu Nikoli Dobroslaviću misli li Stožer sazvati konferenciju za medije, jer se radi o velikom porastu i osobama koje su bile u kontaktu s mnogim drugim ljudima.

Naime, radi se o osobama koje su bile na jednoj svadbi u Zagrebu, a neke od njih zaposlene su u gradskim tvrtkama koje nemaju mali broj zaposlenika. Isto tako, svadba na kojoj su bili bila je prije sedam dana, pa se pitamo koliko je to kontakata?!

Znamo kako se svi kontakti obrađuju i upućuju u samoizolaciju, međutim, Stožer je od samog početka pandemije o ovakvim slučajevima promptno obavještavao javnost. Zbog čega se sada, kad su se ljudi opustili, kupaju se, šetaju, druže, sve nonšalantno shvaća? Zar i dalje ne moramo biti odgovorni, ostati doma, paziti na stare, nemoćne i kronično bolesne ili se nešto promijenilo, a da mi za to ne znamo?

Poslali je upit i dr Matu Lakiću, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, jer za nevjerovati da cijeli Stožer čeka podne drugog dana kako bi obavijestio javnost o ovako važnim informacijama. Odgovor dr Lakića ni župana Nikole Dobroslavića nisu dobili, piše portal Dubrovnik Insider.