Ostalo

Međužupanijsko natjecanje u pružanju prve pomoći

U organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa Metković i Srednje škole Metković u subotu 16.04.2016. godine je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa na kojem su sudjelovale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i susjedne Splitsko-dalmatinske županije.

Natjecanje se odvijalo prema standardima natjecanja Crvenoga križa. U šest radilišta provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskome Crvenom križu te Međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta. Na četirima radilištima u realističnim situacijama ozljeda provjeravalo se znanje iz prve pomoći.

Kod podmlatka prvo je mjesto osvojio Split, za kojim slijede Metković i Kaštela. U kategoriji mladih prvi je također Split, drugi Dubrovnik, dok treći Vis. Najbolji će biti upućeni na Državno natjecanje. Na natjecanju su bile 23 ekipe iz 17 društava s ukupno preko 150 učenika. Mladi Crvenog križa Ploče bili su četvrti, dok ekipa pomlatka trinaesta. Slijedeće međužupanijsko natjecanje održati će se na Braču 2017. godine.


Hvala našim domaćinima, mentorima, ekipama mladih i pomlatka, kao i svima koji su doprinijeli u natjecanju pružanju prve pomoći!