Grad i okolica

Marko Šuman: Pred nama su pravi izazovi – novi natječaj po novom zakonu te sam uvjeren da imamo potrebnu snagu ljudi, snagu zajedništva, strateške vještine i moralni integritet

Prenosimo priopćenje udruge poljoprivrednika “Modrič” Komin koje potpisuje predsjednik Marko Šuman.

“Na jučer održanoj 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Ploča, Prijedlog Odluke o izboru najpovoljnijih ponuda na natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Ploča (za područje katastarskih općina Komin i Opuzen I), rezultatom 7 glasova za, 7 glasova protiv i 1 glas suzdržan – NIJE usvojen.
U ovih pola godine od osnutka naše Udruge „Modrič“, priželjkivali smo ovakav rezultat te smo uložili dosta rada, znanja, energije i slobodnog vremena da se javnost informira o problemu kominskih poljoprivrednika.

Što nam slijedi dalje…novi natječaj po novom zakonu…
Najbitnije jest da smo u prilici nakon 21. godinu napokon kvalitetno i transparentno sudjelovati u rješavanju problematike poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Grada Ploča – k.o. Komin i Opuzen I.


Koji su nam daljnji planovi….
Prije svega POZIVAM sve zainteresirane za rješavanje predmetne tematike da se pridruže radu naše Udruge „Modrič“, kao članovi udruge, simpatizeri ili kao zainteresirani mjestani.


Pred nama su pravi izazovi – novi natječaj po novom zakonu te sam uvjeren da imamo potrebnu snagu ljudi, snagu zajedništva, strateške vještine i moralni integritet.

Na kraju, moja velika zahvala ide svim članovima Udruge poljoprivrednika „Modrič“ Komin na dosadašnjem vrijednom angažmanu i podršci, posebno članovima Upravnog odbora.

Također hvala svim medijskim djelatnicima koji su objektivno pratili naš rad i svima ostalima koji su nam davali tihi suport. Nastavljamo skupa dalje…

JER

….to je zemlja dide mog…i oca mog…..ja ostajem na njoj…”

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi