Ostalo

Manje oružja, manje tragedija – riješite se oružja bez sankcija

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se „riješe oružja bez sankcija i svoj život učine sigurnijim“.

Od 15.12.2013.g do 16.01.2014. godine građani će imati priliku na Info-punktovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama na području županije, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći će na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.


Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak.

Policijska postaja Ploče organizirat će postavljanje info punkta:
13. siječnja 2014. g. (ponedjeljak) u vremenu od 9 do 12 sati u Pločama (centar), na rivi kod robne kuće (Konzum)