Ostalo

LJETU JE KRAJ: DHMZ izdao upozorenje, moguća pojava olujnog vjetra i obilne kiše

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske, a to je samo uvod u veliku promjenu te drastičan pad temperature.

U Zagorju je padala tuča, a bilo je i kiše praćene grmljavinom. Pada i na zagrebačkom području, a o nepredvidivosti jesenskog vremena svjedoće i snimke iz Istre, javlja HRT, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Obilna kiša pala je i u Šibeniku, a u dijelovima Dalmacije tek se očekuju velike nepogode.


Upozorenje DHMZ-a

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju pa se građani pozivaju na oprez.

Meteoalarm je najavio da se u većem dijelu zemlje očekuju olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima. Na području Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika moguće su i bujične poplave zbog prekomjerne količine kiše. Zbog nagle promjene vremena DHMZ je izdao i posebno priopćenje.

– Nakon kalendarskog dolaska jeseni, za vikend će se i temperatura zraka prilagoditi dobu godine, dapače bit će i hladnije od prosjeka. Uzrok tomu je premještanje ciklone s kojom, uz pad temperature, stiže mjestimice i obilna kiša. Bit će vjetrovito pa upozoravamo na jako do olujno jugo i južni vjetar – upozoravaju iz DHMZ-a, prenosi Slobodna Dalmacija.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi